View Single Post
Vechi 22.10.2023, 18:23:21
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Cica hai sa cream o schisma ca neoprotestantii. Ortodocsi de-astia "adevarati" cum isi zic ei au fost mereu si de cele mai multe ori au ramas pe din afara Bisericii.
Eu am înțeles cu totul altceva, din câte știu Biserica este poporul lui Dumnezeu, și apropo de Vechiul Testament, nu vreau să mă apuc acum să îți caut zeci de citate din Vechiul Testament în care preoții au fost mustrați, avertizați de Dumnezeu prin mijlocirea profeților, iar ulterior au și fost sancționați, în caz că nu știi că au fost și sancționați, aspru pedepsiți. Cred că ar trebui să fie receptate lucrurile într-un astfel de spirit, la un moment dat poporul s-ar putea să facă niște operațiuni de înlocuire, nu într-un spirit neoprotestant, că s-ar putea să se găsească cine să îi hirotonească pe înlocuitorii celor care ar fi evacuați de pe tronurilor lor aurite și din viețile lor de lux nesimțit în care trăiesc în sfidarea unui întreg popor.

Deci „schismă” sau lucruri chiar mai grave decât „schismă” s-ar putea să fie alții cei care fac, unii dintre cei care de fapt sînt azi la putere, iar cât privește „rămânerea în afara Bisericii”, cred că ar fi cazul să se aibă în vedere ca aceia care de la o vreme încoace și chiar în ziua de azi se „auto-schismează” ca să zic așa, s-ar putea ca ei să fie cei care ar rămâne „în afara Bisericii”. Cel puțin în afara Bisericii Ortodoxe, sau pe la marginea ei, să zicem așa, pe undeva pe la niște mănăstiri de exemplu, în domicilii obligatorii... în domicilii obligatorii prin lege, adică prin legile pe care le-ar emite poporul și statul pentru ca sub puterea lor să fie plecați niște așa-ziși „chiriarhi” care poate trăiesc cu iluzia că au luat Biserica lui Hristos în proprietatea lor personală, privată, privatizată.
Reply With Quote