Citat:
În prealabil postat de MineaPeter
Doamne ajută!
Eu cred că acei copii sunt batjocoriÈi Èi ispitiÈi la greu de diavoli, care le induc imagini false Èi strâmbă învăÈătura despre drumul sufletului după moarte. Mai ales că vorbim despre niÈte oameni aflaÈi în afara adevărului Ortodoxiei, probabil sunt protestanÈi, nu?
De pildă, cum adică să mergi în Rai dacă te-ai sinucis? Poate anumiÈi sinucigaÈi fără discernământ să aibă o Èansă Èi să nu fie trecuÈi prin Iad, dar cei care au făcut-o cu ură Èi discernământ, adică sinucigaÈii totali, ar trebui să meargă drept în Iad! Èi cum să nu existe Satana? Cea mai mare capcană în care să ne facă diavolul să cădem, înainte de pierderea mântuirii, este să credem că el nu există.
Sau reîncarnarea! Sfântul Apostol Pavel, care a fost special ales de Domnul Iisus Hristos să Îl propovăduiască, ne spune foarte clar în Evrei 9 cu 27: âÈi precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecataâ - Èi chiar dacă unii au înviat, precum Lazăr din Sfânta Evanghelie, sau precum o vor face Ilie Èi Enoh spre sfârÈitul lumii, ei nu se reîncarnează, Èi tot este nevoie de o nouă moarte Èi pentru ei, înainte de sfârÈitul lumii, Judecata de Apoi Èi viaÈa cea veÈnică (la bine sau la rău). Dar NU reîncarnare!
Iar tărâmul acela al energiilor este foarte cu dus Èi întors. Diavolii stau la pândă Èi âenergizeazăâ cu răutatea duhurilor lor spaÈiul cel nevăzut, iar unii oameni care sunt mai susceptibili să simtă lumea duhurilor Èi nu au dreapta învăÈătură Èi condiÈie sufletească le dau acestora apă la moară Èi sunt foarte uÈor de înÈelat Èi de atras în capcana vedeniilor. Iar batjocura este cu atât mai sinistră atunci când diavolii se dau la copii. Ce a spus Sfântul Ioan Scărarul? âCel ce tuturor viselor Èi vedeniilor nu crede, filosof duhovnicesc esteâ.
Avem destul âtimpâ să vedem adevărul despre lumea duhurilor atunci când murim, important este să o vedem cu bine Èi nu cu rău, că degeaba aflăm marile adevăruri despre lumea de dincolo dacă tot atunci ne ducem în Iad. Iar tipul acela de vedenii pe care le primesc vrăjitorii, mediumii Èi âcopiii stelelorâ duc chiar către Iad! Până la vederea lumii de dincolo este important să ne mai spălăm odată de păcatele astea. Mai de folos ne este nouă să ne vedem greÈelile propriei vieÈi, decât să admirăm îngeri!
AÈa că din perspectiva ortodoxă, ceea ce se întâmplă cu copiii stelelor are un mare NU-NU. Să privim învăÈătura cea sănătoasă, că basmele fac necazuri destule. Trezvia minÈii, nu goana după duhuri!
|
@RappY, aveti dreptate amandoi. Culmea ca daca incerci sa le explici astea lor, s-ar putea sa vina lumea, care ii dragalesc atata in comentarii acolo, sa te atace.
Nu stiu daca sunt protestanti, de fapt, ar putea fi. S-au raspandit peste tot in social media, in special pe TikTok tot felul de protestanti si mediumi, facand lucruri, inclusiv oameni care citesc din carti de tarot, dar cumva acum ne-am inmultit si noi ortodoxii acolo.
Apar tineri crestini ortodoxi si pe TikTok cu multe conturi, ca sa contracareze propovaduirile "false" ale unor diferiti protestanti sau vrajitorii.
Mai nou am vazut chiar in America, o biserica crestin ortodoxa, "Sfanta Treime" din Santa Fe, New Mexico, parintele Jesse Robinson, a facut o pagina de TikTok si invata americanii despre iconografii, istorie, dar multi protestanti incep sa atace lucrurile astea, unu spunand ca cica daca te rogi la icoane, vezi portal spre iad si alte bazaconii, blasfemii din astea grave rau de tot.
Si eu incerc sa ma abtin sa mai vorbesc cu ei, le zici ca nu au dreptate si tot nimic. Preotu meu ortodox spunea sa nu mai intru in polemici cu ei.