View Single Post
Vechi 08.11.2023, 07:14:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Doamne ajută!

Eu cred că acei copii sunt batjocoriți și ispitiți la greu de diavoli, care le induc imagini false și strâmbă învățătura despre drumul sufletului după moarte.
Invatatura asta cine a stabilit-o si, apoi, cine o propovaduieste(?), din moment ce Catehismul crestin ortodox nu pomeneste nimic despre ea.
Mie mi se pare ca la penultimul paragraf te contrazici spunand ca abia cand murim aflam adevarul despre lumea de dincolo, sugerand oarecum ca invatatura asta nu prea are... mucenici.

Citat:
De pildă, cum adică să mergi în Rai dacă te-ai sinucis? Poate anumiți sinucigași fără discernământ să aibă o șansă și să nu fie trecuți prin Iad, dar cei care au făcut-o cu ură și discernământ, adică sinucigașii totali, ar trebui să meargă drept în Iad!
Ce fel de sinucigasi sunt kamikaze?

Citat:
Și cum să nu existe Satana? Cea mai mare capcană în care să ne facă diavolul să cădem, înainte de pierderea mântuirii, este să credem că el nu există.
Cred cu tarie ca pierderea mantuirii mi-e garantata daca (precum Adam si Eva) dau vina pe satana si nu pe mine.
Oare cum s-ar manifesta satana daca n-ar exista oameni? Si-ar face "dosar de somaj"?

Citat:
Sau reîncarnarea! Sfântul Apostol Pavel, care a fost special ales de Domnul Iisus Hristos să Îl propovăduiască, ne spune foarte clar în Evrei 9 cu 27: „Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata” - și chiar dacă unii au înviat, precum Lazăr din Sfânta Evanghelie, sau precum o vor face Ilie și Enoh spre sfârșitul lumii, ei nu se reîncarnează, și tot este nevoie de o nouă moarte și pentru ei, înainte de sfârșitul lumii, Judecata de Apoi și viața cea veșnică (la bine sau la rău). Dar NU reîncarnare!
Stii de ce Catehismul BO, adica Constitutia BO, nu spune nimic despre reincarnare?
Deoarece nu are argumente contra si, in plus, Evrei 9,27 este dublu argument pro.

Citat:
Ce a spus Sfântul Ioan Scărarul? „Cel ce tuturor viselor și vedeniilor nu crede, filosof duhovnicesc este”.
Banuiesc ca nu s-a referit la magi, la Sf Iosif (logodnicul Mariei) sau la Faraon si la Iosif (fiul lui Iacov) etc.

[/quote]
Mai de folos ne este nouă să ne vedem greșelile propriei vieți, decât să admirăm îngeri![/quote]Frumos ai spus, insa totusi, daca admirarea ingerilor ar fi pe drept merituoasa (de a vedea virtutile lor), inseamna ca intr-adevar am fi capabili sa ne vedem noua greselile.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote