View Single Post
Vechi 10.11.2023, 11:58:57
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
D-l Banescu
„Profunde ceruri de făpturi sunt pline...”
Îngerii, ființe personale, nesfârșit de libere, fidele și bune. Modele spirituale ce ni se dăruiesc, călătoresc, ocrotesc și inspiră fulgerător.
Când, precum regele David acum 2000 de ani, privim cerurile, luna și stelele (cât se mai văd ele din marile orașe „pierdute și despletite”, cum tot Rilke spune), puzderia de astre din nesfârșite galaxii cărora Dumnezeu le-a pus temei, ne putem și azi întreba:
ce este omul, încât Dumnezeu Însuși își amintește de el, îl observă atent, îl caută, îi dă semne, îl ocrotește ?
Apoi înțelegem, citind gândul revelat marelui rege poet:
„Micșoratu-l-ai pe om cu puțin față de îngeri”.
Sfinții Arhangheli Mihail („Cine este ca Dumnezeu?”) și Gavriil („Dumnezeu este puterea mea”) să-i ocrotească și să-i inspire, pe drumul lung al fiecărei zile, pe cei ce le poartă înaltele nume, pe toți cei ce, încredințați de prezența lor, se situează onorați în dialog cu ei !
Cautand sa intelegem mai bine putem sa ne hazardam si sa facem niste afirmatii complementare: "Micșoratu-l-ai pe om cu puțin față de îngeri” si "Maritu-l-ai pe Domn cu mult fata de ingeri"

Cei 26 de Sfinți Arhangheli pro ascultare si nepacatuire
Mihail („Cine este ca Dumnezeu?” sau "Dumnezeu este scaparea-respectul-unitatea mea”)
Gavriil („Dumnezeu este puterea-credinta-harnicia mea”)
Rafail ("Dumnezeu este despatimirea-vindecarea mea")
Uriil ("Dumnezeu este scoala-luminarea-maiestria mea")
Samuil-Chamuil ("Dumnezeu este dorul-cunoasterea-tanjirea mea")
Jofiil ("Dumnezeu este frumusetea-perfectiunea mea")
Zadkiil ("Dumnezeu este dreptatea-virtutea-albirea mea")
Varahil ("Dumnezeu este mangaierea-nadejdea mea")
Salatiil ("Dumnezeu este rugaciunea-mijlocirea mea")
Evgudiil ("Dumnezeu este stiinta-intelepciunea mea")
Hananiil ("Dumnezeu este norul-acoperirea-hranirea mea")
Jeremiil ("Dumnezeu este impresionarea-milostivirea mea")
Azrail ("Dumnezeu este ajutorarea-bazarea mea")
Raguil ("Dumnezeu este increderea-fratia-prietenia mea")
Metatronil ("Dumnezeu este veghea-paza-odihna mea")
Ilioanil ("Dumnezeu este focul-ghiatza-curatenia-indreptarea-stralucirea mea")
Raziil ("Dumnezeu este secretul-tainuirea-ascunderea mea")
Ariel ("Dumnezeu este salbaticia-spontaneitatea-naturaletea mea")
Haniil ("Dumnezeu este gratia-veselia-petrecerea mea")
Nathaniil ("Dumnezeu este puritatea-sinceritatea mea")
Sandalfonil ("Dumnezeu este armonia-muzica-linistirea mea")
Mariail ("Dumnezeu este umilinta-smerenia-rabdarea-bunatatea mea")
Emanuil ("Dumnezeu este iubirea-sfintenia-lucrarea-pacea mea")
Felixixil ("Dumnezeu este asceza-frica-dainuirea-intinerirea mea")
Israil-Iscupitonil ("Dumnezeu este ispitirea-incercarea mea")
Moisil ("Dumnezeu este tacerea-blandetea-carmuirea mea")

Iar cei 26 de ingeri cazuti in ocultism lumesc, in ipocrism si fatzarnicie, in intunericul rautatii din adancul rusinii neascultarii si razvratirii pro pacatuire, demonii mamonei, stapanii vremelnici ai lumii si ai iadului prin pacat cu care omul duce lupta duhovniceasca pana trece de vami:

Luciferil ("Dumnezeu este socoteala mea") a devenit lucifer-satana tradarea, mandria, trufia, denigrarea, indoiala, necredinta,
Yekunil ("Dumnezeu este argumentatia-convingerea mea") a devenit yekun avocatul diavolului, procurorul, hotia-avaritia
Kesabeil ("Dumnezeu este fermecarea-cucernicia mea") a devenit kesabe ispitirea si inselatoria desfranarea
Gadreil ("Dumnezeu este arma-armura mea") a devenit gadree criminalitatea cruzimea
Penemuil ("Dumnezeu este sufletul-scriptura mea") a devenit penemuu rastalmacirea si minciuna
Abaddonil ("Dumnezeu este stergea greselilor mele") a devenit abaddon distrugerea si nimicirea lacomia
Azazeil ("Dumnezeu este robotizarea mea") a devenit azazeus matrix-puscarie slava desarta
Leviathanil ("Dumnezeu este ghicitoarea-labirintul meu") a devenit leviatanul monstrul, balaur, dragon, lenea, akedia
Samyazail ("Dumnezeu este calugaria-fecioria mea") a devenit samyza corupatorul-seducatorul fecioarelor frumoase, pisma-invidia
Kasyadeil ("Dumnezeu este astrologia-constelatia mea") a devenit kasiyadu comincatorul cu mortii si damnatii vrajitoria
Ananiil ("Dumnezeu este ploaia-furtuna si inseninarea mea") devine anatema, tulburarea, deznadejdea si intristarea
Ramiil-Faraonil ("Dumnezeu este rasucirea din inima mea") devine ramizer, faraon-anis, farizeu, gunoiul, incalceala, mocirleala, invarteala si parvenirea
Araqiil-Kokabiil (""Dumnezeu este indulcirea si edulcurarea mea")devine araqiuqiu-kokabir papagalul stupizeniilor, fumurilor, drogopatimasul birnic-biruitor ce-si castiga pierzania
Tamiil devine tamisis haosul, intamplarea, coincidenta, hazardul, plictiseala, ghinionorocul
Chazaqiil devine chazaqq caderea in cadere
Baragiil devine baraguster cu coditele lungi ale barfei cu ac veninos
Asail devine asatapata asa-nu, gluma, caricatura, umorul negru, denigrarea
Armarosil devine armaron kkcios, spurcarea
Batariel devine baterid descarcatu-impuscatu, scursura
Bezaliil devine bezalt cosmarul, betia, zarul
Zaqiil devine zaq putoarea, lenea, boala
Shamsiil devine shamsar devine intermediarul raului
Sathariil devine satar trufia sarcasmului, gluma prosta, necuvincioasa
Turiil devine turk curcanul militia terorii, agresivitatea, violenta
Yomiil devine yomi placintarul clatitarul, invartoseala gusturilor
Sariil devine sarsaila, gandul, ideea rea, cand te trazneste o chestie.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 21.11.2023 at 13:54:28.