Citat:
În prealabil postat de Moroco
D-l VB
Birouri tapetate strident cu icoane. Iconostase improvizate ostentativ în spații ale imposturii, uneltirii, mimării credinței contrazise flagrant de fapte.
„Credința” surogat în efectul magic protector al sacrului la umbra căruia se poate profana în voie.
„Credința” idolatră și absurdă că forma atrage automat fondul, că formalismul are legătură cu creștinismul, că apucătura e tradiție dinamică și Ortodoxia ieftin ortodoxism mustind de populism.
Singura legătură cu „cele nevăzute” - a te face nevăzut la momentul oportun.
Desigur, credința și creștinismul, ca și Viața, sunt în altă parte.
„Partea cea bună” pe care ar trebui să o alegem, în cunoștință de cauză, toți.
|
Sile Bănescu nu face decât să le dea apă la moară celor care vor icoanele scoase din instituții școli, sedii ANAF, biroul directorului și are și o tendință iconoclastă.
Desigur el nu a vrut să spună că are o viziune protestantă, dar și asta poate reieși din criticismul lui.
Bag seamă că omul e bolnav de critică și de judecată categorială, nu asta e fișa postului unui purtător de cuvânt.
Culmea e că acele icoane sunt vândute ostentativ prin unitățile de colportaj ale Patriarhiei Române, li se face reclamă la Trinitas tv, și suntem certați de preot că nu avem icoane acasă.
Eu nu prea am văzut icoane în birouri, dar tâmpenii feng shui, new age și alte erezii am văzut.