Citat:
În prealabil postat de RappY
Mie cel mai rau mi se pare cand fac doua lucruri: batjocoresc pe Maica Domnului si judeca ortodocsii ca nefiind "crestini adevarati". In ambele cazuri isi fac mult rau, osandidu-se singuri din rautate. Nu e deloc bine pentru sufletele lor.
Maica Domnului e mama lui Dumnezeu, oare ei cred ca la Judecata o sa-i laude Hristos ca au dispretuit-o pe Maica lui? Ei fac asa doar ca sa fie mai anti-catolici si anti-ortodocsi dar in acest proces isi fac rau mult ca n-au discernamant sa isi dea seama cand intrec masura.
Si tot asa, cand ne judeca pe noi ca nu suntem crestini adevarati sau chiar ca nu suntem ortodocsi adevarati... In primul rand, mie nu mi-ar trece in veci prin cap sa judec un neoprotestant ca nu este neoprotestant adevarat. Nu e treaba mea ce inseamna sa fii neoprotestant adevarat. In al doilea rand, credinta e in inima, ei nu au o intelege a tainelor, de-aia nici nu mai au Sfintele Taine. Ei se uita doar la comportament si lucruri superficiale, nu inteleg ca nu poti vedea in inima unui om, nu stii cat se pocaieste seara, si nici nu e treaba ta sa judeci.
Prin gandurile astea pe care la zic de multe ori isi fac foarte rau, asa mi se pare mie.
|
Am inceput postul dupa ziua cand am postat reply-ul trecut. Nu m-am mai bagat in seama cu ei, decat o data fix duminica inainte sa merg la biserica, ca mi-au aparut notificari pe telefon cu comentarii.
A trebuit sa plec la biserica dupa ce am vorbit cateva vorbe sa le explic iar si iar, am fost ingandurat, dar la biserica m-am mai relaxat asa. Si toata ziua a fost mai bine ca nu ma mai gandeam la ereziile lor, sau ce sa le mai raspund.
Preotul meu duhovnic, a spus ca poti vorbi cu ei o data, nu inteleg, le mai zici a doua oara, nu inteleg iar ii lasi in pace si nu ii mai bagi in seama, nici la masa sa nu stai cu ei. O parte din protestanti sunt si afurisiti din ce imi spunea.