Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Nu trebuie sa existe niciun motiv fiindca daca veghezi cu cuget curat, atunci iti dai seama ce urmari decurg din toate cele ce se petrec in jurul tau.
|
Pai bine daca ai cuget curat totul e usor. Dar cine are cuget curat aici? Eu nu am, deci nu ma pot baza pe o intuitie duhovniceasca ca monahii imbunatatiti. Ce, tu ai cuget curat? Iti spun eu ca nu ai ca daca ai fi avut n-ai fi crezut in reincarnare si altele. Asa ca fiecare trebuie sa ne folosim de ce putem, inclusiv de ratiune, de intrebat Biserica, de gandit, si bineinteles mai ales de rugaciune.
Citat:
Corect, dac-ai pus ghilimele...
|
Ghilimele am pus ca mi se pare ciudat sa vorbesc de "ideile lui Iisus" de parca i-au venit si Lui niste idei si a zis sa ni le zica si noua. Iisus a venit cu raspunsuri nu cu idei, idei avem noi cand nu suntem siguri si opinam propuneri. O idee ai cand iti vine ceva in minte ce nu stiai deja. Asta duce la discutii despre cele 2 firi ale lui Hristos si ala e un subiect complicat, nu vreau sa ma pronunt si sa zic vreo erezie ca nu e cale lunga pana la nestorianism, trebuie avut grija cu unele expresii.