Domnu Penticostal, eu tin post, inclusiv post negru o data pe saptamana. Acum de Postul Craciunului nu prea am tinut post negru.
Ma rog des: Tatal Nostru il fac zi si seara, mai fac cate un acatist la Maica Domnului, dar nu mereu.
Merg Vinerea la Biserica la Sfantul Maslul la ora 5 dpamiaza, la mine se savarseste si Acatistul Sf. Spiridon inainte de Maslu, si Duminica la Biserica si in zilele de sarbatoare de la 9 jumate - 10 dimineata, atunci se citeste si din Evanghelie si am competente invatate (nu stiu totul, ca de asta mai vin aici si mai pun intrebari la alti Ortodoxi), si practic ma straduiesc cat pot de mult sa practic abstinenta de desfranare, care e un pacat cumplit.
Adevarat este ca eu nu sunt monah, sau preot, eu sunt mirean. Cei care practica Ortodoxia cu adevarat sunt cei care stau departe de tehnologii, cum stateau pustnicii crestini in epoca antica/medievala si nou-moderna.
Asculta. Nu vreau sa ajung sa ma cert cu tine cum se certau GPalama si Moroco aici, acum un an de zile de umpleau toate threadurile cu pro si contra debate.
Am scris ortodocsi pentru ca iti scriam de pe telefon, si imi da automat scrierea aceasta. Cand scriam cu "x" ma trimitea la "cs". Acum scriu de pe PC.
Inca nu ai raspuns ca si tu faci pacate, ma asteptam in ultimul ceas sa recunosti ca si tu pacatuiesti, dar tot o tii pe a ta.
Eu nu m-am mandrit, eu doar am zis ce faceti voi, si incerc sa va corectez, e treaba ta cum interpretezi conversatiile de aici sau cine din mintea ta iti arata cum vezi aceste conversatii.
De mandrie nu, dar daca crezi ca te-am judecat, imi cer scuze.
Am si scris la un mesaj trecut de aici, ca eu il urmaresc pe Bandi, el e penticostal, dar avand in vedere ca se comporta frumos cu lumea eu mai vorbesc cu el in comentarii pe social media dar nu ma iau de el, pentru ca nu am de ce sa ma iau de el, pentru ca e OM BUN (nu l-am vazut sa atace Ortodoxii vreodata), dar am o mare dispretuire si imi sunt tare antipatici acei protestanti care ataca Biserica Ortodoxa.
Eu pot sa iti vorbesc mult de vietile sfintilor, cunosc multe pentru ca am citit multe despre vietile sfintilor (am avut un canon o data sa citesc despre ei din tot calendarul, dar nu totul), si cum au un impact pozitiv asupra oamenilor carora se roaga la ei, unde voi ii numiti "idolatrii" cand de fapt nu e asa. Cunosc despre Sf. Maria Egipteanca, Sf. Andrei, Sf. Spiridon, samd...cate vrei. Mai ales de Sf. Maria Egipteanca, daca ai fi curios vreodata sa aflii despre ei in detaliu ce si cum.
Gata, am terminat cu threadul asta definitiv!