Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca sectanții sau chiar ca penticostalul acesta. Eu eu tin post, inclusiv post negru o data pe saptamana. mȘi a rog des: Tatal Nostru il fac zi si seara, mai fac cate un acatist la Maica Domnului, dar nu mereu. Merg Vinerea la Biserica la Sfantul Maslul la ora 5 dpamiaza, la mine se savarseste si Acatistul Sf. Spiridon inainte de Maslu, si Duminica la Biserica si in zilele de sarbatoare de la 9 jumate - 10 dimineata, atunci se citeste si din Evanghelie ”
Vai de capul tău de fariseu! 
|
Nu-ti dai sema ca citesti si vezi pe sfinvers?
Acest coleg de forum, Adrian, ti-a marturisit cata ravna are pentru pocaintza si mantuirea sa mentionand ca este doar un mirean pacatos deci iata el e vamesul in discutia asta care s-a destainuit spre folosul tau ce Cale stramta e de urmat pe cand tu am impresia ca esti defapt fariseul ipocrit si lenes din pilda, auto-indreptatitul care-si bate joc de vames aratandu-se scarbit... de pocaita.
”Mai indreptat se va cobora de la Templu vamesul si nicidecum cel ce multumea lui Dumnezeu laudandu-se (cu trufie demonica blestemat de mandra) ca pocainta vamesului (ce sedea in genunchi intrun loc retras batandu-si pieptul cu durere zicand ”Milostiv fii mie pacatosului” in timp ce nu indraznea nici ochii sa-i ridice din pamant) nu e pe placul sau dupa voia lui Dumnezeu ci vrednicia lui infailibila pe care o lauda in mijlocul adunarii din Templu in gura mare cu multe multumiri sustinand ca da zeciuiala si din marar si din frunzele de patrunjel, adica nu numai din cele mari ci si din cele mai mici lucruri din averea sa cu care defapt in mod mamoniac se impauna sustinand ca el intretine defapt slujirea la Templu, asa ca meirtele i se datoreaza fix lui insusi si castei de farisei mandri si exclusivisti de care apartinea, deci multumea lui Dumnezeu calcand pe altii ca sa se inalte pe sine insusi crezand ca lui trebuie sa i se aduca laude si slava in templul lui Dumnezeu pentru ca fara banii lui, Dumnezeu ar fi sarac si neputincios.
Sesizezi deci duhul mamoniac infiltrat in sufletul si inima sa caruia ii slujea avand impresia ca aduce slava Domnului in Templu?