Citat:
În prealabil postat de LoverOfJesus95
De ce ortodoxii cred ca atunci cand cineva moare este judecat imediat si trimis in iad sau rai? Unde isi are originea asta? ca Biblie nu exista asa ceva. Da mi tu un verset!
1 Tesaloniceni 4:16 "Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos ."
Pe cine mai invie Mantuitorul daca cu totii am fost deja judecati?
|
Ei vezi, ti-am aratat
Cele 7 Trambite Apocaliptice prin care se sufla invierea si innoirea a toate si tot nu te linistesti.
Mortii sunt toti cei din lume ce nu parasesc lumea, faradelegile si pacatele ei. Lumea a fost judecata prin Moise si fiecare om dupa moarte este cercetat si judecat dupa cum este condamnata lumea si toti merg in condamnarea lumii in care s-au aflat cu viata lor si care rezulta din faptele lor respectandu-se insa Mantuirea si Pocainta lor, adica iertarea si stergerea pacatelor facuta prin sfintele Taine.
Se stie din textele sacre ca toate sufletele pacatoase merg in sheol, in iad si doar cele mantuite, despatimite, care au trecut de cele 26 de vami se pot bucura de fericirile Raiului.
Unele suflete stau la unele vami si Biserica rugandu-se pentru morti, pomenind si citind acatiste, ii ajuta sa treaca de vami si ei stau acolo pana la soroace asteptand iertare si permisiune de trecere.
Unde este scris? Pai acolo unde se vorbeste de Rai, de Cer caci reversul medaliei e iadul si adancul pamantului...
De exemplu, un citat dupa cadere: "...pamant esti si in pamant te vei intoarce..."
Dar invierea se refera la Credinta, la Duh si la lepadare de pacatuire... si nu doar la resuscitare ca un fel de aplicare a unui protocol de urgenta pentru a readuce la viata un trup mort, despartit de suflet. Invierea se va face mai intai in Duh si apoi cei inviati in Credinta vor putea oricand sa ia si parte trupeasca, aia pe care au avut-o pe pamant sau alta mai desavarsita... umbland pe pamant mai frumos si mai placut ca inainte. Vor umbla sfintii si dreptii printre noi in chip vazut si vor invia toti oamenii, rand pe rand si apoi toti deodata si vom intra in noua creatie innoita.