View Single Post
Vechi 09.01.2024, 03:53:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LoverOfJesus95 Vezi mesajul
De ce ortodoxii cred ca atunci cand cineva moare este judecat imediat si trimis in iad sau rai? Unde isi are originea asta? ca Biblie nu exista asa ceva. Da mi tu un verset!

1 Tesaloniceni 4:16 "Căci Însuși Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel și cu trâmbița lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și întâi vor învia cei morți în Hristos ."
Pe cine mai invie Mantuitorul daca cu totii am fost deja judecati?

24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.(In5,24)

Judecata celorlalti vine din chiar faptele(gandurile, cuvintele) lor.

Citat:
În prealabil postat de LoverOfJesus95 Vezi mesajul
Maria a fost doar "un portal" prin care sa se nasca om pt a putea plati plata pacatului care este moartea
Frumos ai spus: "*portal*prin care sa Se nasca om pt a putea plati plata pacatului care este moartea"; exact asa este.

Revenind la tema topicului, mi se pare ca (in primul post)treci de la "prima inviere" la "a doua judecata a mortilor", ceea ce ma incurca, pluc sa nu gasesc nicio "rapire" in (Apoc 3,10), iar "necazul" acela(poate o fi altul?) e muuult mai scurt:

19. Căci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost până acum, de la începutul făpturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, și nici nu va mai fi.
24. Ci în acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca și luna nu-și va mai da lumina ei.(Mc13,19.24)

Din cate observ, nu faci "economie"de versete si ma tem ca asta poate duce la interferente de simboluri si de sensuri, iar asta te poate incurca/bloca fiindca fiecare verset e plin de Duh Sfant. Spun sincer nu le-am citit(decat cateva) fiindca nu inteleg... ce vrei sa spui.

P.S. Faptul ca folosesti o Biblie diferita decat cea ortodoxa(pe care o folosesc fara sa o verific) si adaugi expresii in limbi straine pe mine ma face sa fiu cel putin rezervat; daca pe cea ortodoxa cu greu o inteleg, de ce sa citesc altele? Ca sa ma incurc? Nu, multumesc.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote