citand MariaB
Citat:
...prima falsificare a Sfintei Scripturi fãcutã de papa Ioan Paul al II-lea, a fost atunci când a omis acele versete care îi acuzau pe iudei de rãstignirea Mântuitorului Hristos.
aceasta omitere nu este o falsificare
oricine omite cate ceva cand citeaza Biblia
in plus, acele versete biblice care ii condamna pe iudei se refera la comandantii iudei, nu la poporul evreu
principii recomandate de biserica romano-catolicã:
1. În ciuda refuzului lor de a-L accepta pe Mântuitorul Iisus Hristos ca pe Mesia, mozaicismul este astãzi o binecuvântare pentru întreaga lume.
2. Iudeii au astãzi "o misiune universalã în lumea întreagã".
3. ªi Biserica creºtinã trebuie sã urmeze "acelaºi plan universal al mântuirii".
4. Atenþia comunã, atât iudeilor, cât ºi creºtinilor, este îndreptatã cãtre o aceeaºi erã mesianicã.
corect
insa, interpretarile unora sunt cel putin suspecte
|
[color=red]
in plus, acele versete biblice care ii condamna pe iudei se refera la comandantii iudei, nu la poporul evreu
[/color]
Maria,
Sa stii ca versetele biblice care ii condamna pe evrei, chiar ii condamna pe ei ca popor, deoarece multimea evreilor care au cerut ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos in calitate de reprezentanti ai poprului lor, s-au blestemat pe ei insisi cand au cerut rastignirea Domnului, blestemandu-se: "Sangele lui asupra noastra si asupra copiilor nostri." (verset din Evanghelia dupa Ioan, daca tin bine minte...), inclusiv pe sefii lor religiosi, care au hotarat primii ca Iisus nu este o pilda buna pentru popor si mai bine sa-L rastigneasca.
[color=red]
3. ªi Biserica creºtinã trebuie sã urmeze "acelaºi plan universal al mântuirii".
[/color]
Nu inteleg prea bine ce inseamna, citez, "acelasi plan universal al mantuirii".
Daca este ceea ce imi spune gandul, ca mantuirea este una si pentru crestini si pentru musulmani, evrei, budisti, taoisti, etc, atunci, cu parere de rau, chiar cred ca voi, catolicii, sunteti in ratacire. Necrestinii pe care i-am citat anterior, cat si altii pe care i-am omis (neintentionat!) nu au cum sa se mantuiasca, pentru faptul ca pur si simplu ei au un sistem de credinta politeist (crezand in mai multe zeitati, care la urma urmei nu sunt altceva decat ingeri potrivnici Domnului, care in frunte cu nesmeritul si prea-chinuitul in flacarile vesnice ale iadului diavol-sef Lucifer, au vrut pur si simplu sa se puna pe picior de egalitate spirituala cu Dumnezeu si rasculandu-se au fost izgoniti din rai de ostirile ingeresti avandu-l in frunte pe Arhanghelul Mihail, in spatiul de sub cer (adica vazduhul pe care il putem vedea si noi oamenii). Iar crezand in demoni (urmasi ai ingerilor cazuti, nascuti din impreunarea acestora cu femei pamantence), cu siguranta, nu ai cum sa te mantuiesti.
Mozaismul , iubita sora Maria, nu are cum sa fie o binecuvantare pentru lume, din simplul motiv ca evreii il asteapta inca pe Mesia (desigur, pe cel inchipuit de ei, caci adevaratul Mesia a fost Mantuitorul Hristos) lor, sa se inscauneze in Templul lor reconstruit din Ierusalim. Iar din simpla lectura a Bibliei, nu se poate sa nu-ti dai seama ca, ceea ce cred ei ca este Mesia, de fapt va fi de fapt Antihrist, ce se va instala cu mare tam-tam mediatic ca rege al reinfiintatului regat iudeu, iar mai apoi ca si conducator universal al lumii pentru o perioada de exact 3 ani si 6 luni. Dupa care Bunul Mantuitor Iisus Hristos va pierde aceasta unealta ticaloasa a diavolului-sef Lucifer, si va judeca pe toti locuitorii pamantului, vii sau morti, incepand de la facerea lumii, pe fiecare dupa faptele lui, nu inainte de a-i invia pe fiecare in trupul avut la varsta de 30 de ani, varsta la care Mantuitorul iisus Hristos S-a rastignit pentru multimea pacatelor noastre. Atunci cei buni vor mosteni frumusetile neasemuite ale Raiului, iar cei rai plangerea si scrasnirea dintilor din Iad.