Citat:
În prealabil postat de RappY
Citat:
În prealabil postat de Moroco
Da, asa ar fi sa fie adevarat, sa Il gasim in sfanta Lui Biserica crestin-ortodoxa... dar care in mod suspect, prin mai marii ei de astazi, nu-L primeste in Cuvant. Iar daca nu-L primeste pe CHristos inauntru, fiind Domnul inchis afara, atunci cine e acolo inauntru la loc sfant, cel de care se asculta in ascuns ca un fel de dubla comanda?
|
Pe clerici îi va judeca Dumnezeu, nu trebuie să îi judeci tu sau eu pentru credința lor. Fiecare avem lipsuri la care trebuie să lucrăm pentru mântuire, n-ai cum să ai timp să judeci alții. Pe Dumnezeu îl vei găsi la fiecare Dumnezeiască Liturghie în fiecare sfânt lăcaș ortodox, nimeni n-are nicio scuză să nu-l caute și să nu-l găsească.
Pr. Cleopa ne-a făcut și un îndreptar cuprinzător să știm unde greșim și cum să ne îndreptăm: https://ro.orthodoxwiki.org/Spovedan...de_p.C4.83cate
|
Nu cred ca am judecat pe cineva intreband spre a ne lumina.
Dar mai pun o intrebare,
Daca crestin-ortodoxia rusa si greaca tine oranduila nedefazata cu 13 zile asa cum o tineam si noi candva, asa cum se tineau de la inceput sarbatorile si pomenirile sfintilor, iar astazi noi nu le mai tinem la fel ca ei ci mai inainte cu 13 zile fata de Cer, fata de traditia milenara, atunci cine oare a deraiat dintre noi?
Nu cred ca judec pe cineva intrebandu-ma cine e la butoane comandand din ascuns aceasta manipulare pentru neschimbare, vrand el sa ramanem la nesfarsit deraiati. As vrea sa stiu de cine ascult. As vrea sa vina respectivul care sustine ca el are dreptate, sa iasa la lumina si sa ne spuna ca e mai bine pentru noi sa avem pe mai departe mutate sarbatorile de la locul lor ca sa stam pe mai departe asa mutati si dezbinati. Vreau sa-l aud cum argumenteaza si cum jubileaza vrand sa ma faca sa-l cred... ca-i om serios... si ca-mi vrea binele.