Citat:
În prealabil postat de Moroco
Dar mai pun o intrebare,
Daca crestin-ortodoxia rusa si greaca tine oranduila nedefazata cu 13 zile asa cum o tineam si noi candava,
|
Majoritatea grecilor sunt pe calendarul nou, a fost sinod în 1923 în Constantinopol unde am decis să adoptăm calendarul nou. Noi am făcut așa cum am decis în sinod, ne-am mutat în 1924 și suntem pe calendarul nou cu majoritatea patriarhiilor apostolice (Constantinopol, Antiohia, Alexandria). Dar Rusia lui Lenin a refuzat și au rămas și Athos, Serbia, Ierusalim. Dar decizia a avut sobornicitate, s-a stabilit împreuna, au avut și rușii un episcop acolo care a fost de acord în 1923 dar erau vremuri politice tulburi după primul război mondial și revoluția bolșevică, care deja începuse să se răspândească și pe la noi.
Citat:
Nu cred ca judec pe cineva intrebandu-ma cine e la butoane comandand din ascuns aceasta manipulare pentru neschimbare, vrand sa ramanem la nesfarsit deraiati. As vrea sa stiu de cine ascult. As vrea sa vina respectivul care sustine ca el are dreptate sa iasa la lumina si sa ne spuna ca e mai bine sa avem pe mai departe mutate sarbatorile de la locul lor si sa stam pe mai departe asa mutati si dezbinati. Vreau sa-l aud cum arguenteaza si cum jubileaza vrand sa ma faca sa-l cred.
|
Nu e nimeni la butoane în afară de Dumnezeu, credincioșii își pot exprima punctele de vedere și or să fie discutate în sinoade. Schimbările se fac când dă Dumnezeu, crezi că alții nu vor să se discute și alte treburi? Că ne convine să fie evitați Sfinții Închisorilor sau că sunt tratați ca paria societății de oameni fără bun simț? Dar asta nu înseamnă să ieși din ascultare, schimbarea se face din Biserică prin Biserică, nu din afara Bisericii unde este doar moarte.