View Single Post
Vechi 30.01.2024, 07:32:00
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
N-am mai auzit asta sa primeČ™ti dezlegare de divorČ› că e femeia stearpă...
Citat:
Conform cărui canon? Ai vreo sursă?
Am stiut de un caz particular, in care sotia (nu stiu daca era sau nu stearpa, insa nu a reiesit asta de la analizele medicale prenuptiale) nu voia sa faca copii.
Mai multe informatii am aflat acum cand m-am interesat mai exact despre detalii si mi s-a spus ca divortul civil a mers simplu deoarece cununia nici nu avusese loc, insa interventia episcopului a venit abia atunci cand a fost nevoie de anularea cununiei vechi a urmatoarei sotii, care se despartise din pricina de desfranare a fostului sot.
De aici, de la aceste informatii pe care le-am receptat cam neglijent, am avut eu impresia gresita ca episcopul a anulat cununia neroditoare.
Imi cer iertare!

Citat:
Canonul 9 al lui Vasile cel Mare pe seama acestui verset:
Citat:
Hotărârea Domnului este că nu-i iertat nimănui a desface căsătoria afară de motivul de adulter
Hm, foarte "curat-murdara" aceasta... "porunca/hotarare" a Domnului (oare?), care binecuvanteaza cununia unor desfranati conf.(1Cor7,2), si e impotriva despartirii lor... din alt motiv.

Rezulta limpede ca motivul principal de cununie in Scriptura este desfranarea daca pentru refuzul de a face copii nu exista canon de despartire, dar pentru desfranare, da.
Adevarat spun voua, aceasta e o revelatie!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote