View Single Post
Vechi 30.01.2024, 22:20:08
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Simion a spus că ar da drept de cetățenie la cei care fac dovada că au strămoși români, sunt o grămada prin alte țări care au rădăcini românești, ce vrei să-și nege rădăcinile ?
Eu însă am auzit ceva semnificativ diferit de ce spui mata că ai fi auzit, și am auzit chiar din gura pughibalei de Simion, după cum atestă foarte clar înregistrarea următoare dintr-o emisiune a lui Ciutacu la RTV (probabil din luna februarie a anului 2022), emisiune pe care personal nu am reușit să o găsesc în arhiva care este postată pe canalul de YT a RTV.

Ceea ce reiese (avînd în vedere și ce ai spus mata) practic este că Simion ar vrea să creeze așa un nor de fumigenă (un soi de fumigenă „unionistă”...) în spatele căreia să comită pughibălismele despre care menționam mai sus, încă de la începutul acestei dezbateri.

Citat:
V. CIUTACU: Apropo de asta, domnule Simion, în emisiunea mea ați făcut afirmația că pregătiți o întîlnire cu liderii partidului Likud din Israel, cel condus de domnul Bibi Netanyahu, cel mai mare partid politic. Am văzut un val de uimiri, mirări sau reacții ale unor importanți lideri ai Likud care se sfătuiau unii pe alții să nu cumva să se întîlnească cu dumneavoastră; am impresia că ați stricat vraja.

G. SIMION: Da, da, da, da, s-au speriat foarte mulți din țară și au trimis (…?) să am grijă ce mai spun pe viitor la dumneavoastră în emisiune, dar asta nu e dovadă de toleranță, asta e dovadă de extremism să nu vrei să discuți cu cineva, să nu vrei să dialoghezi, arată că nu ai această cultură a dialogului.

V. CIUTACU: Păi, și v-a picat întîlnirea cu Netanyahu, sau nu v-a picat până la urmă?

G. SIMION: O să vedem în aprilie, domnu Ciutacu, însă cert este că frații noștri din Israel, unii politicieni de-acolo trebuie să învețe cultura dialogului; pentru că cele două popoare pe care le reprezentăm, poporul evreu și poporul român, trebuie să colaboreze, și avem în comun o istorie care ne leagă, și avem în comun și 800.000 de vorbitori de limbă română care sînt în Israel, pentru care pregătim unele proiecte de lege pentru a-i ajuta să redobîndească cetățenia care le-a fost furată. Așa că cei de la Likud poate se mai gândesc să nu mai asculte toți extremiștii de-aicea, în special un consilier de-al domnului Ciucă.

V. CIUTACU: Mulțumesc mult, domnule președinte, și vă aștept cu cea mai mare plăcere în studiourile noastre de fiecare dată, când vă veți întoarce din lungile dumneavoastră călătorii în mijlocul românilor de pe toate meridianele planetei Pămînt și de-a lungul și de-a latul țării. O seară bună vă urez! Breaking news!
https://youtu.be/aEFWNcJMryQ?si=J5mJ3l1FlIMXtOFB&t=7

(„Domnu” Streza zice că-i mitropolit...?)
Reply With Quote