View Single Post
Vechi 31.01.2024, 20:21:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Căsătoria e obligatorie înainte de hirotonire în majoritatea cazurilor, asta o ignori că nu-ți convine? Căsătoria după hirotonire înseamnă recăsătorire de regulă. Dacă căsătoria ar fi rea nu ar fi regulă ca preoții să fie deja căsătoriți.
Casatorie(sau recasatorire) dupa hirotonire nu exista. Asa scrii de parca ai stii tu un asemenea caz inexistent. Habar n-am(nu ma duce mintea) ce argumentatie ar fi inventata de episcop pentru o astfel de "cununie".

Casatoria preotilor a fost adoptata nu pentru ca n-ar fi rea ci fiindca e necesara precum hainele de protectie pentru activitate intr-un mediu "viciat si toxic"(societatea), iar nevasta il "trateaza" pe preot daca acesta se "contamineaza", nu ca la catolici, unde Iisus Hristos a fost adoptat si ca model de celibat.

Citat:
Ce prostie.
Imi pare rau pentru tine.

Citat:
Clerul nu are voie să disprețuiască căsătoria și aproape toți sunt căsătoriți deja oricum. Preoții celibatari au nevoie de permisiunea episcopului explicit și o fac ca să devină mai târziu ieromonahi.
Eu credeam ca celibatarii tintesc Imparatia cerurilor, nu vre-o manastire, dar (desi nu ma gandisem)e foarte, foarte posibil sa fie asa cum zici tu: moca investitie si cheltuiala familiala, echipa de lucru percutanta, gratuita si smerita(fara pretentii), vanzare de "marfa" fara concurenta la pangar...

12. Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.(Mt19.12)
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote