Citat:
În prealabil postat de RappY
Căsătoria e obligatorie înainte de hirotonire în majoritatea cazurilor, asta o ignori că nu-Èi convine? Căsătoria după hirotonire înseamnă recăsătorire de regulă. Dacă căsătoria ar fi rea nu ar fi regulă ca preoÈii să fie deja căsătoriÈi.
|
Casatorie(sau recasatorire) dupa hirotonire nu exista. Asa scrii de parca ai stii tu un asemenea caz inexistent. Habar n-am(nu ma duce mintea) ce argumentatie ar fi inventata de episcop pentru o astfel de "cununie".
Casatoria preotilor a fost adoptata nu pentru ca n-ar fi rea ci fiindca e necesara precum hainele de protectie pentru activitate intr-un mediu "viciat si toxic"(societatea), iar nevasta il "trateaza" pe preot daca acesta se "contamineaza", nu ca la catolici, unde Iisus Hristos a fost adoptat si ca model de celibat.
Imi pare rau pentru tine.
Citat:
Clerul nu are voie să dispreÈuiască căsătoria Èi aproape toÈi sunt căsătoriÈi deja oricum. PreoÈii celibatari au nevoie de permisiunea episcopului explicit Èi o fac ca să devină mai târziu ieromonahi.
|
Eu credeam ca celibatarii tintesc Imparatia cerurilor, nu vre-o manastire, dar (desi nu ma gandisem)e foarte, foarte posibil sa fie asa cum zici tu: moca investitie si cheltuiala familiala, echipa de lucru percutanta, gratuita si smerita(fara pretentii), vanzare de "marfa" fara concurenta la pangar...
12. Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.(Mt19.12)