Citat:
În prealabil postat de RappY
Păi n-am zis că ar fi astfel de caz. Ziceam că tu ai zis „atunci n-ar fi interzisa casatoria dupa hirotonire” și îți spuneam că aici e vorba de interzicerea recăsătoriei de regulă fiindcă preoții sunt deja căsătoriți. E normal să nu fie permisă, în mod normal nu era permisă nici mirenilor dar se fac excepții și se dă voie deși e descurajat.
|
Sa fim sinceri, tu ai deviat argumentarea dupa ce ai fost taxat pentru "perla" ca "
motivul principal al cununiei este apropierea de Dumnezeu împreună a două persoane" si o "intorci ca la Braila" ca tu ai zis ca eu zisesem...
Citat:
În prealabil postat de RappY
Asta știu că tu crezi mereu că lumea înconjurătoare e toxică, de parcă Dumnezeu ar fi creat ceva rău. Dar asta nu e și gândirea ortodoxă după cum am arătat anterior.
|
Primul lucru creat de Dumnezeu a fost mantuirea, adica
scopul intregii creatii ulterioare si primii 2 oameni ajunsi in "pragul mantuirii" au cazut 100% din prima. Gandirea pseudo-ortodoxa (de care tu n-ai pomenit nimic anterior) ne invata sa aruncam vina pe ei ca noi din cauza lor(!!!) in aceeasi proportie pacatuim si murim. Deci Dumnezeu nu pe noi ne-a facut asa, ci pe ei.