View Single Post
Vechi 02.02.2024, 00:08:45
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
https://www.activenews.ro/stiri/Vasi...u-VIDEO-187215

Interesant, Vasile Bănescu critica manualele de liceu în 1998,

Potrivit acestuia, Manualele de Religie „conțin doze mari de penibil și criticabil”, au „un limbaj hiper-pravoslavnic” ș.a.m.d...
M-am uitat la video-ul de pe site, nu e nimic incriminator acolo. Se poate să aibă dreptate, zice că vorbește din experiența sa de profesor de religie. Este adevărat că generația nouă este mai puțin familiară cu cuvintele din slavonă și sunt mai bine știute cele din latină. De fapt, s-ar putea ca manulale de azi chiar să fi luat în considerare asta și să fie mai accesibile. Cuvintele slave au frumusețea și bogăția lor duhovnicească, dar nu trebuie să devină o piedică pentru copii, să li se pară ortodoxia ceva străin de țara noastră. Eu chiar am întâlnit mulți oameni care aveau impresia că Ortodoxia a venit la noi de la ruși!

Nu e nevoie să sape nimeni în trecutul lui, derapajele lui sunt frecvente și actuale astăzi, pentru asta trebuie sancționat că este incompetent. Avem purtător de cuvânt dar știe cineva planul BOR pentru „reîncreștinarea creștinilor” cum ar zice Valeriu Gafencu? Eu văd că secularizarea e în creștere, cenzura împotriva sfinților închisorilor e în floare, religia e batjocorită, și BOR se ceartă la fiecare sărbătoare între ei, avându-l pe „purtător de cuvânt” capul răutăților.

Last edited by RappY; 02.02.2024 at 18:52:08.