View Single Post
Vechi 02.02.2024, 09:09:46
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locaţie: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Se pare că la voi, la sectarii ortodocsi, ai voie desfrâu. Cât cuprinde. Si martea si joia, toata ziulica. La noi, la creČ™tini, nu ai voie desfrâu. Deloc. Punct.

SunteČ›i cu capu', babaieti! Voi nu aveČ›i nimic de-a face cu ortodoxia, sunteČ›i pe câmpii. AdevăraČ›ii ortodocsi nu au voie la pacat in nicio zi. Dar voi nu aveti de unde sa stiti decat tot felul de invataturi deocheate de prin canalizarile pretins ortodoxe.
Am vorbit de mere, si tu ai înteles de usturoi, mă faci să râd :))) =)))). Asta ai înteles dumneata? Sa vorbesc ca la grădinită sa întelegeti? Alea sunt zilele unde poti face copii (una e sa faci copii pentru că e de BINE, alta e desfrâul de distractie care e pacat). Practic din ce spune preotul calugar pe nume Gheorghe Babut in cartea "Pelerinul Roman" (am gasit cartea cum se numea), prin zilele sfinte de miercuri, vineri, sâmbătă si duminică are sens sa NU FACI desfrâu, că practic îti bati joc de Iisus Hristos si tot ce e sfânt , dar poate acesta e un subiect de controversă cu cei ca dvs, ca poate la voi nu tineti post Miercuri si Vineri, sau pentru voi Duminica e o Duminica oarecare. Poti face copii chiar daca faci desfrau in alte zile de cele recomandate, dar se pot intampla multe cand copii se nasc sau cand cresc mari: probleme de sanatate, copii obraznici/neascultatori, etc...

Pai da mai, doar ce am pomenit călugăria, cei care nu au voie la păcat o zi . Dar dumneata sunteti însurat, nu aveti copii? Cu ce faceti copii, nu prin desfrâu? Sau faceti copii prin fertilizare in vitro (asexual)? A face copii e sfânt. Taina Căsătoriei asta E la ORTODOXI, trebuie sa mergi sa ti se facă slujba la biserica. Preotul prin slujba cere Harul Domnului, iar Dumnezeu binecuvanteaza mirii. Ceea ce înseamnă că mirii au voie să facă desfrânare doar între ei doi pentru făcut copii, nu sa se însele unu pe altu cu alti parteneri. Domnul binecuvântează legăturile trupesti dintre cei doi, dar si sufletesti, asta trebuie sa vina si de la ei. Degeaba unii se însoară doar pentru bani de exemplu, daca ei nu se iubesc, aceia nu prea vor primi Duhul Sfant si relatiile se strica repede.

Nu sunt eu cu capul, acel preot călugăr spunea treabă asta. Sunt multe lucruri foarte exigente pe care le-am citit si pot fi adevarate, de fapt sunt adevarate. Calea Ortodoxiei e foarte grea pentru ca este Adevarata, comparativ cu anumite denominatii sectare din America care cred ca, doar daca crezi in Iisus si nu faci fapte bune, vei intra in Rai. Nu e asa de usor. E foarte greu drumul catre Sus!

De exemplu:

- pentru un an de zile esti oprit de la Împărtăsanie daca faci Malahie. Pentru 20 de ani esti oprit de la Împărtăsanie daca faci sodomie, etc. , mai multe lucruri am citit acolo in "Pelerinul Roman", dar nu s-a mentionat faptul ca fiecare om are greutatea lui, sau depinde cata ravna are sa se pocaiasca, ca poate nu asteapta 1 an de zile sa se impartaseasca iar, ci primeste canon de 40 - 80 de zile , de exemplu la malahie, si imediat in 2-3 luni se impartaseste daca isi indeplineste Canonul, nu asteapta 1 an de zile. Dar cu conditia sa nu mai repeti pacatul, bineinteles.

Last edited by Adr.iu91; 02.02.2024 at 11:40:58.
Reply With Quote