Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 22.10.2006, 21:58:49
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Stii vorba populara " ce-i dai mintii, aia toaca"? Draga anti-ecumenism, mi-e teama ca tu esti informat numai unilateral, adica cunosti doar argumente anti-ecumenism, uitand insa ca un om echilibrat, care doreste sa afle adevarul cunoaste si cealalta parte! Nu poti trai un adevar atata vreme cat cunosti numai o parte a lucrurilor! Eu sunt un ortodox convins si cred, asa cum spunea si Parintele Staniloae, ca Biserica Ortodoxa este o biserica deplina! Insa tu il cam bati pe Dumnezeu in cuie, il cam limitezi la spatiul gandirii tale, ii subestimezi lucrarea harica! Harul sufla unde vrea, a spus-o clar Iisus, insa tu te cam pomenesti mai destept decat Dumnezeu, tu stii mai bine decat harul cum si unde lucreaza el.

Draga frate, uiti cele mai simple si mai evidente atitudini ecumenice ale lui Hristos!!! Uiti in primul rand dorinta lui ca toti sa fie una, uiti ca El a intemeiat o singura Biserica si nu mai multe, uiti ca pe pagani i-a laudat mai mult decat pe fiii imparatiei! Ai grija sa nu te pomenesti si tu printre acesti fiii care , orbiti de statutul lor, au cam pierdut esenta si au ramas pe dinafara!

Un adevarat crestin este ecumenic, adica deschis, nu tintuit de canoane! Te inseli si habar nu ai ca aceste canoane au si ele valoarea lor, exista canoane cazute in desuetudine, exista canoane care se dau dupa caz,exist tot felul de situatii! Imi pare rau sa constat cat de lipsit de experienta esti, de fapt cred ca de aici rezulta si ingustimea perspectivei tale....care nu as putea sa spun ca e ortodoxa!

Uiti de martirii din celelalte Biserici? Ei au si ei marturia lor!!! O uiti si o ignori! Te inseli amarnic daca crezi ca ecumenismul insemana renuntarea la propria credinta sau concesii marunte facute de Ortodoxie! E aberant si e de-a dreptul revoltator cand se pronunta in aceste probleme oameni care nici macar nu cunosc termenii cu care au impresia ca "jongleaza"!

Femeia cananeianca, femeia samarineanca, leprosul samarineana, sutasul roman, s.a. dau dovada de mai multa credinta decat cei alesi! Asa ca nu apartenta la Ortodoxie te mantuieste, ci orthopraxia! Asa ca mai consulta si duhovnici cu perspective intr-adevar echilibrate! Tu asta care stii cine se mantuieste si cine nu....
Reply With Quote