View Single Post
Vechi 02.02.2024, 22:17:09
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
M-am uitat la video-ul de pe site, nu e nimic incriminator acolo. Se poate să aibă dreptate, zice că vorbește din experiența sa de profesor de religie. Este adevărat că generația nouă este mai puțin familiară cu cuvintele din slavonă și sunt mai bine știute cele din latină. De fapt, s-ar putea ca manulale de azi chiar să fi luat în considerare asta și să fie mai accesibile. Cuvintele slave au frumusețea și bogăția lor duhovnicească, dar nu trebuie să devină o piedică pentru copii, să li se pară ortodoxia ceva străin de țara noastră.
În 1998 cred că erau manuale mai bune ca azi, azi e mafia manualelor în care fiecare scrie câte ceva să vândă, să mai facă un ciubuc.

În 1998 poate nici nu erau atâtea și colectivul de scriitori era mai concentrat, plus că vb de manuale de liceu, nu cele de I-IV despre care s-au mai stârnit controverse dar prin 2010 sau după deci când intrase mafia manualelor pe fir.

Vasile Bănescu nu a oferit exemple complete de pagini cu limbajul acela de care zice.

Citat:
Eu chiar am întâlnit mulți oameni care aveau impresia că Ortodoxia a venit la noi de la ruși!
Aceia sunt niște imbecili fără orizont cultural.

Citat:
Nu e nevoie să sape nimeni în trecutul lui, derapajele lui sunt frecvente și actuale astăzi, pentru asta trebuie sancționat că este incompetent. Avem purtător de cuvânt dar știe cineva planul BOR pentru „reîncreștinarea creștinilor” cum ar zice Valeriu Gafencu? Eu văd că secularizarea e în creștere, cenzura împotriva sfinților închisorilor e în floare, religia e batjocorită, și BOR se ceartă la fiecare sărbătoare între ei, avându-l pe „purtător de cuvânt” capul răutăților.

Câteodată parcă aud un secular umanist pe discursul domnului Bănescu, plus asocierea cu GDS care e cam putredă.

Părerea mea e că sancțiunea n-ar fi neapărat pt incompetență ci pt formulările belicoase care mai rău pun paie pe foc în loc să liniștească lucrurile.

Citat:
cenzura împotriva sfinților închisorilor e în floare, religia e batjocorită, și BOR se ceartă la fiecare sărbătoare între ei, avându-l pe „purtător de cuvânt” capul răutăților.
Cenzura împotriva Sfinților Închisorilor e în floare fiindcă nu e un partid la putere asumat cu valori de dreapta, care să împace istoria României cu bune și cu rele și să facă lumină și cercetare nu ideologie neo-liberală extremistă.