Psalmul milei de pacatos,
Mi-e mila de tine pacatosule nu de pacatul meu cu mine sau cu tine,
Mi-e mila de tine pacatosule si ma lepad de pacat, ma lepad de pacatul pacatuitor, ma lepad de mila de pacat, de pacatuirea pacatului pacatuitor.
Vad pacatule ce pacatuiesti ca facand pacatul iti apare reactiunea la fapta ta, ca si in legea actiunii si reactiunii, daca nu imediat, sigur o sa apara candva mai tarziu, daca nu tie, atunci celor dragi, celor apropiati, celor nevinovati, si vad cum de frica, nevrand sa te pocaiesti, strigi ca din gura de sarpe posedat in glasul tau de glasul unui demon, vad ca urlii cu viclenie SILNICIE, urlii ca sa ma faci sa te cred si sa ma faci sa-mi fie mila de tine, de parca tu ai fi victima. Vad ca ti-ai facut pacatule, tara, popor, natiune, religie, stiinta, intelepciune, partide, lume, familie, filozofie, soi de mare productivitate, vad ca-ti faci mereu un bar mare ca o biserica in care iti plangi de mila din iubirea ta de sine, pacatule care esti, raule care esti tu, vad ca ti-ai facut scoala, ti-ai facut casa, ti-ai facut haita, ti-ai facut echipa, ti-ai facut gashca, ti-ai facut prieteni, colegi, fratietate, vad ca ti-ai facut locuri de joaca, locuri de odihna, vad ca ti-ai facut locuri de munca, de vacantza, de petrecere, de distractie, vad ca ti-ai facut raiuri, lagune, baldachine, castele, armate, justitii, vad ca te straduiesti mereu sa ma ispitesti si sa ma pacalesti sa ma inrolez si eu in armatele tale corupte, in razboaiele tale desarte, razboaiele pacatului cu pacatul, razboaiele raului cu raul, ale infernului cu infernul, vad ca ma asmuti, ca ma provoci, ca ma indignii, ca ma bagi in problema, ca ma bagi in situatie, ca ma bagi in labirint, in capcana, ca ma pui la incercare, ca ma incluzi in suferinta si iubirea ta de tine insuti ca sa ma faci sa-mi fie mila de tine pacatule si sa-l tradez si sa uit de cel pacatos pe care il tii sclav, pe care il stapanesti cu minciunile si mangaierile tale pacatoase pro pacat, vrand sa impresonezi cu mila ta cea mare de pacat, mila de pacatuire. Oricat ma sperii, m ingrozesti, ma disperi, oricat imi dai tulburari de neinteles nu mi-e mila de tine si nici de mila de tine pacatule viclean. Iata ca de ciuda te-ai bagat la comutatie, la dreptate, la justitie, la lupta, la atitudine si orice vreau sa fac si sa spun corect si drept, tu inversezi, strambi, invarti, in favoarea milei de pacat ca sa fac exact ca proorocul mincinos, proorcul necredintei, proorocul silniciei prin necredinta ta pacatule, prin precautiile tale indoielnice, prin neascultarile si uitarile tale comode si usuratoareoare. Imi incurci limbile si propozitiile, imi invarti sensurile, imi schimbi tintele, subiectii, imi revelezi, imi traduci, imi intelegi, imi stii pe dos, pe sfinvers, imi invarti ca la alba-neagra ziarul cand nu-s atent ca sa gresesc, ca sa pierd, ca sa-ti slujesc, ca sa-ti cad sclav, prada. Ma incanti, imi spui ca-s frumos, ca-s dumnezeu, ca-s mare si tare, ca-s mantuitor, ca am descoperit averica, ca am gasit formula universala a adunarii si inmultirii, a unitatii si a masurii a toate, ca ma aplauda si ma plateste lumea, ca ma pomeneste istoria, doar doar sa-ti fac pe placul iubirii de sine, pe placul mile de pacat, de rau si sa ma mangai si eu cu mila asta de iubirea de sine si de pacatuirea pacatului ca fiind eu revelatia marelui panaceu universal mantuitor, MILA DE PACAT. Si culmea, sa cer sau sa doresc eu insumi asta, adica sa ma autotzepuiesc... pe veci. Asta ai vrea. Asta ai vrea sa cred ca-mi va fi bine.
Ei bine nu te cred, nu cred in mantuirea ta prin mila, prin mila de pacat, nu cred in mila de rautate, nu cred in fericirea soiului asta lumesc, viclean si desfranat, care aduce mai devreme sau mai tarziu aspura lui si a altora silnicia, risipirea, pierzarea, distrugerea, urland cu groaza si cu frica la vremea respectiva SILNICIE si aruncand vina pe altii, mai ales pe Dumnezeu. Te lepad deci si ma pocaiesc fiindca Domnului ii e mila de pacatos, si mie mi-e mila de mila Lui de pacatos, mi-e mila de mila de pacatos, de mila de mila de mila... de pacatos... asa ar trebui sa-mi fie si mie mila si nicidecum invers, nicidecum sa mai vreau sa-mi fie mila de pacat, de mila de pacat si de pacatuire care duce la silnicie prin necredinta, si silnicia duce la robie si chinuri groaznice... imediate sau fix atunci cand te astepti mai putin, cand izi zici ca insfarsit poti bea si manca intru bucuria sufletului tau, ca ai multe zile fara de griji, sau ca iata ai trecut la cele vesnice si ai scapat de toate grijile lumii, de pofta ochilor si trufia vietii. Vine candva sigur si nota de plata chiar daca crezi ca ai trecut de toate posibilitatile crezand ca sigur ai scapat. Doar Domnul te poate scapa sigur. Tu pacatule n-ai cum sa ma ierti oricat iti pui slugile sa ma minta. Nu vreau sa mai cred pacatul ci pacatosul, vreau sa aud durerea, sa-mi fac mila de pacatos, nu de pacatul ipocrit care s-a inmultit si s-a instapanit peste tot si prin slujeri se preface ca ma iarta.
Deci nu mi-e mila de ingrasarea ta pacatoasa, de gonflatia ta, de ingamfarea ta, de laudarosenia ta, de beroismele milei tale de pacate inmulticioase ci te lepad ca pe o gluma proasta, ca pe o minciuna mituitoare, ca pe un coshmar care se da vis de viitor vesnic dulce si maret. Te lepad impreuna cu haita ta de milosi de pacat care iau impreuna cu lucrarea lor mincinoasa locul la orice lucrare divina asa cum banul si barul plin de barfitori ia loc la mila divina de pacatosi care urla de durere de la silnicia produsa de pacatul mare imparat-presedinte-faraon, mare cap de familie, mare sef ce se da victima, ce se da silnicit, urland SILNICIE ca sa silnicieasca incat cu viclenia asta a ocupat pana si biserica preschimband-o in bar camuflat, travestit in loc sacru unde se aduna oamenii sa cante si sa danseze mai placut ca-n lume, satisfacandu-si toate poftele si placerile pagane.
Te lepad simplu pacatule iubitor de sine cu toata iubirea ta de tine si cu toata lucrarea milei tale de tine pacatul si raule cu tot soiul tau dracesc, lumesc, viclean si desfranat.
Te lepad mereu, te lepad de fiecare data, te lepad in fiecare zi si in fiecare ceas, te lepad si nu vreau sa mai stiu de mila ta de tine, mila ta de pacatul tau si al altora. Io as vrea sa am mila de pacatosi asa ca Domnul si de mila de mila de pacatosi si nici intrun caz de pacat sau de mila de pacat, raule care ne bagi in silnicie mai devreme sau mai tarziu profitand de naivitatea si necredinta noastra nepucincioasa, caci ca niste pui nu putem crede decat in vrajitoriile si sulimenelile mandriilor tale si in bolboroselile ipocrizmului ”smereniei” tale trufase, in ”virtutiile” bolilor tale profesionale, ale functiilor tale ce-ti depasesc gradul... de alcoolizare al betiei de sine insuti pacatule hotz, agent acoperit... de informatii si contra informatii... competente!
E greu daca tu insuti esti pacatul sau esti raul, e greu sa te lepezi de pacat si de rau, de soiul cel viclean si desfranat caci practic trebuie sa te lepezi de tine, sa te omori pe tine si apoi sa te lepezi de cadavrul tau, insa oare ce ramane dupa operatiunea asta? " Da' " daca ramane pacatul care a scapat de trup, care a scapat de casa, care a scapat de haine? " Da' " daca ramane sinele=pacat "liber"? Atunci trebuie sa-ti omori si sinele=pacat sau sa-l golesti de continutul lui pacatul si mila de pacat si sa te lepezi apoi si de lesul sinelui-pacat si de continutul lui pacatul si trebuie sa faci asta fara sa te vatami si fara sa-ti faci vreun rau tie sau altora, nici chiar esentei sinelui tau in care ar trebui sa se odihneasca Duhul lucrator ca in Hrsitos, caci nu ai voie sa vatami nici macar un spic sau un bob din graul din inima ta ci doar neghina trebuie s-o lepezi si s-o dai afara din sine curatindu-ti inima ta, ca s-o arunci in foc din toate cele pe care le-ai primit de la Dumnezeu.
Deci pe cat e de greu sa te lepezi de pacat, de mila de pacat si de mangaierea cu pacatul care de frica maxima, de disperare ingroazita, nu poate suporta pomenirea sau aparitia Lui Dumnezeu, strigand silnicie si dand sa se razbune, pe atat e de simplu.
Pe cat de nebunesc si insuportabil e tot ce te apuca de la pacat, pe atat e de simplu sa te lepezi de mila de el.
Moronc Ek Ulaș înVaț leppăd∈maiL UM EUjU glu( fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Last edited by Moroco; 05.02.2024 at 18:43:18.
|