Citat:
În prealabil postat de Moroco
Practic, am impresia ca domnul VB a prins acolo in 1989-90 exact momentul reinfintarii Facutatii de Teologie din Cluj, astfel ca profesorii impreuna cu clasele de atunci care studiau acolo Teologia au facut trecerea, schimbarea din seminar in facultate, cu aprobarea ministerului, deci VB este un veritabil absolvent de Facultate Teologica, pentru ca asta era acea institutie in 1992, pe care el o absolvea cu note maxime in acel an... ajungand eminenta cenusie Teologica de azi.
|
În timpul comunismului nu prea are cum să se fi înființat noi facultăți de Teologie, una dintre criticile pertinente asupra domniei sale e că nu are CV-ul complet public.
Citat:
În prealabil postat de Moroco
Iar manualele de I-IV de Teologie pline de cuvinte provenite din rusa, slavona, trebuiesc curatite si de cuvintele grele cu circulatie scazuta, de expresiile savante, complicate care nu lamuresc ci incurca si mandresc
|
Nu folosește termenul de limbaj slavon, își bate joc și zice limbaj hiper-pravoslavnic, asta nu are treabă neapărat cu slavona ci cu formulări evlavioase.
Nu cred că vorbea de manualele de teologie de I-IV ci de cele de liceu, unde spune că e limbaj slavon în ele, cum să fi fost limbaj slavon ?
Spune că e profesor de liceu și vorbește din experiența anilor când a predat după aceste manuale, păi nu a predat la liceu cu manuale de I-IV.
Nu am văzut nicio mostră ca dovadă, el vitupera împotriva manualelor fiindcă era un GDS-ist inflitrat în BOR, bolnav de critică și țâfnă cu aer intelectual.
Goethe e liceu, colegiu național, acolo a predat și era directoare soția lui sau fosta soție că nu se știe.
https://www.activenews.ro/stiri/Vasi...u-VIDEO-187215
În filmare sunt în cadru manuale I-IV dar apare o lecție despre Sfânta Filoftea și câteva cuvinte ușor de înțeles dacă pui pauză și te uiți pe ecran, scria acolo - cuvânt nou - osana și definiția, plus lucruri ușoare.
Deci omul vorbea la general despre manualele de religie, orice manual îl irita.