Citat:
În prealabil postat de RappY
(...)
Sorin Lavric e mai imatur duhovnicește ca Târziu, dar și el are seria aia din Senat dedicată Sfinților Închisorilor care iar este uriasă pentru orice creștin corect. A fost și foarte implicat în campania pentru Mircea Vulcănescu, el fiind expert în Constantin Noica, filosoful care l-a apreciat și s-a inspirat foarte mult din Vulcănescu.
|
Lavric a sărit calul cam tare, de la a-i fi spus lui Vexler că România nu este fîșia Gaza, la tăcerea publică prin care răspunde trădătorului Simion.
Pentru cine nu știe, lui Lavric i s-a făcut inclusiv „somație” publică de către intelectualul Ioan Roșca prin intermediul revistei „Certitudinea”, ca urmare a unor scrisori private ale aceluiași, la care Lavric nu a răspuns, adoptând o poziție, din punctul meu de vedere, bizară și nejustificată de „putere”, și care contrazice modul provocator în care a acționat într-o vreme în Senat, „somație” prin care este rugat, atenționat să se delimiteze foarte clar și public de „poziția stupefiantă a lui Simion față de încetățenirea în masă a urmașilor celor plecați în Israel”, „somație” datată 4 noiembrie 2023 și publicată în nr. 151 ale revistei respective apărut în perioada 5-19 decembrie 2023.
Citat:
– Scrisoare deschisă către Sorin Lavric –
Domnule Lavric,
Neprimind răspuns la scrisorile private pe care vi le-am trimis, în care vă semnalam postura de trădător al cauzei naționale – pe care doriți să o reprezentați în Senat, la care vă expune poziția stupefiantă a lui Simion (celor din spatele lui) față de încetățenirea în masă a urmașilor celor plecați în Israel (...) recurg la această manieră de a vă cere să vă definiți poziția, trecînd la acțiunile ce se impun. Printre care, sub nici o formă, nu ar fi oportun să vă dați demisia – ca să nu să vă compromiteți ireparabil. Ceilalți, care deturnează/ofilesc ultima speranță naționalistă, trebuie scoși din AUR, cu orice preț.
Dv. nu puteți fi printre aceia care nu înțeleg miza, care minimizează gravitatea pasului comis. A susține legitimitatea re-colonizării cu evrei înseamnă, dincolo de sacrificarea intereselor actuale ale românilor (...)
Nu e treaba mea cum veți gestiona conflictul între interesele dv. practice, morale, de imagine.
Vă cer însă să faceți ceva, dacă vreți să ne mai privim în ochi.
Imediat. Căci cangrena se întinde.
Ioan Roșca, 4.11.2023
|
https://www.certitudinea.com/certitu...asilor-nostri/
Fac precizarea că în ceea ce privește linkul menționat, am citat și m-am referit exclusiv la tema discutată aici, anume acele afirmații ale lui Simion din februarie 2022 făcute în emisiunea lui Ciutacu, și nu mă refer la și nu mă amestec în alte considerații și perioade istorice la care s-a referit Ioan Roșca explicit sau implicit în acel text.