View Single Post
  #68  
Vechi 12.02.2024, 20:11:50
crincrin crincrin is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.09.2016
Mesaje: 196
Implicit

Valery Kuzmin, muscalul cu mult tupeu de la Ambasada Rusiei la București, spune că Tezaurul României, rămas la Moscova, nu va fi returnat, ba mai mult, susține că România este cea care a rămas datoare Rusiei.

Adevărul arată însă altfel: evacuat în contextul Primului Război Mondial, în anii 1916-1917, la Moscova și dat în custodie Rusiei, pe atunci aliat al României, Tezaurul României a fost ulterior sechestrat de URSS. Furat, adică.

În privința a ceea ce conținea Tezaurul care ne-a fost furat de URSS/Rusia, iată ce scria, în 1940, jurnalista Rosa Goldschmidt Waldeck, corespondentă Newsweek la București: “În 1917, când a izbucnit revoluția bolșevică, românii au trebuit să-și apere frontul de nemți și spatele de aliații lor sovietici. Tezaurul României, compus din aurul Băncii Naționale, din bogățiile muzeelor, din argintăria, bijuteriile și valorile unor persoane importante, trimis la Kremlin la începutul războiului pentru a fi păstrat în siguranță, a fost repede confiscat de bolșevici. (...) În sfârșit, în 1935, la puțin timp după reluarea relațiilor diplomatice între cele două țări, primul ministru plenipotențiar al Sovietelor, cu toată pompa cuvenită, a adus tezaurul românesc la Ministerul Afacerilor Externe. Tezaurul umplea o singură valiză. Aurul, bijuteriile, operele de artă, toate dispăruseră; iar valiza conținea câteva rochii vechi, semnate de mari croitori francezi, și corsete în care, cu douăzeci de ani în urmă, doamnele române își înfășuraseră obiectele de valoare”. (Rosa Goldschmidt Waldeck, în volumul „Athénée Palace", Humanitas, 2000).

Vorba unor mucaliți de pe Facebook, Rusia ne-a luat Tezaurul și ne-a dat AUR-ul.

- Melania Cincea

https://m.facebook.com/story.php?sto...00004156830569
__________________
36. Învățătorule, care poruncă este mai mare în Lege?
37. El i-a răspuns: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.
38. Aceasta este marea și întâia poruncă.
39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea și proorocii. (Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 22)
Reply With Quote