Citat:
În prealabil postat de MineaPeter
Cât privește călugăria, ea trebuie făcută dacă ne dă Domnul chemare în suflet pentru aceasta (nu este pentru toți, este o vocație; de altfel, primii creștini nu erau călugări, monahismul a apărut după câteva secole, și chiar și în zilele noastre este mai greu de înțeles de ce ar fi bine ca el să existe, mai ales în forma sihastră, din moment ce Domnul a zis când l-a creat pe om „Nu este bine să fie omul singur”).
|
Aici eu zic că poate fi ușor interpretat ca o afirmație ontologică nu socială, căci era vorba de creație. Și într-adevăr este bine ca bărbatul să aibă femeie, și călugării sunt născuți din femeie deci și ei beneficiază direct din această bunătate. Bărbatul în chip ontologic nu mai e singur de la crearea Evei deci s-a împlinit acea dorință.
Cât despre prietenii amicale (cum ai menționat „friendzone”) eu îți recomand aplicația Slowly dacă vrei să încerci. Nu e chiar social media dar sunt scrisori pe internet către alții. Eu mi-am făcut prieteni dragi astfel, am primit chiar și scrisori fizice.