Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Da, l-as da afară, afara daca face prostii. Dar nu l-as blestema niciodata pe un frate de-al meu penticostal. Indiferent ce greseli ar fi facut.
|
Păi să plece odată și gata, asta am spus și eu să plece să nu mai țină de scaun, că va face din rău în mai rău.
Citat:
Ba da, Teodosie a provocat scandal.
A spus-o tot Sinodul.
|
Nu știm cum s-a votat acolo și ce a zis fiecare ierarh, poate nu a zis tot Sinodul ci doar vreo 2 membri deranjați de ascensiunea lui.
Citat:
Dar problema e ca voi, ortodocsii, nu dati doi bani pe ierarhii vostri. Fiecare ortodox e un fel de papa infailibil. Imediat cand un ierarh face ceva ce nu-i convine lui, il spurca cum ii vine la gura.
|
Aici nu e vorba de a conveni sau nu, ci unde e adevărul istoric, adevărul e de partea lui Teodosie, din nou, ca și în Pandemie când a apărat împărtășania, dreptul de a participa neîngrădit la slujbe, dreptul de a nu se vaccina obligatoriu șamd.
Peste ani și ani el va fi de fapt precursorul reînființării Mitropoliei Tomisului iar acea dojană va fi considerată un abuz.
Citat:
Daca te-ar provoca cineva, tu ai fi in stare sa spurci si sa blestemi tot Sfantul Sinod pentru a zis despre idolashul tau că a savarsit fapte de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică
|
Nu e adevărat, care ar fi acele fapte de indisciplină - arată-le că a zis oamenilor să vină la o slujbă de Sfântul Haralambie, atenție să participe la slujbă, nu să facă protest cum dorea Diplan și alții care puteau să-i facă probleme.
Citat:
Dar Sfantul Sinod a zis-o totusi. Public. Si in scris.
Daca Sinodul a spus ca Teodosie a provocat scandal, degeaba vii tu, opinca, sa zici ca Teodosie e sfant.
|
Aici sunt învinuiri pe nedrept, nu a fost niciun protest, iar un ierarh are dreptul să pregătească documentarea istorică a mitropoliei, nu a jignit el Teodosie pe nimeni.