Dragele mele, Ory si Elena
va rog sa ma scuzati ca intervin in discutia voastra dar oarecum eu am provocat-o ,asi vrea sa mai zic ceva .
Ory vorbesti de nasteri grele , dar de cele 9 luni ai uitat ? De starea grea de zi cu zi si mersul des la toaleta pentru ca nimic nu vrea sa ramana in stomac . O femeie daca vrea sa traiasca crestineste ar trebui sa nasca 14-15 copii .O viata intreaga cu burta mare etc etc ...Elena zice sa mai faci unul pentru ca sa existe un fratior .Stii
Elena ca copii de astazi intreaba "pentru ce m-ai adus in lumea asta ",nu de ce n-am
un frate ??? Si eu am intrebat-o pe mama la fel acum ... de ani .M-am rugat la Dumnezeu sa ma ierte .Bine , si dupa ce a mai facut unul ( sau 2 sau 3 )ce face ? Ce-i recomanzi? Revine iar la "normal ", se impotriveste voii lui Dumnezeu . Pina cind ? Elena te-asi ruga sa-mi spui ,trebuie nascuti copii crestini , sau din cauza ca sa nu se faca avorturi se recomanda nasterea?
Arsenie Boca spune intr-o predica "nu va lipiti inima de ei " .Eu nu stiu ce inseamna asta, poate vreo mama sa priceapa acest limbaj? Daca ai avea 100 de copii adoptati si numai unul este al tau ,in caz de boala sau altceva vei suferi pentru toti , dar numai o data iti va trece sabia prin inima . Elena spune datorita tie a inteles.....abia acum . Ma uimeste ! Noi mirenii nu putem da sfaturi valabile pentru manastiri ,nici calugarii sau necasatoritii nu stiu unele lucruri .De aceea exista preoti de mir ,pentru ca ne inteleg mai bine . Iisus a spus : "ii vom recunoaste dupa faptele
lor" .Adica vreau sa spun ca faptele ar convinge mai mult decit vorbele .Cine are astazi 14 copii ? Ii innumeri pe degete .Darurile au fost impartite,nimeni nu le cunoaste pe toate .Eu accept ideia ca printre noi , pe pamant vreau sa spun , sint ingeri ,in trup si suflet ,care traiesc de azi pe maine, fara griji pamintesti ,trimisi de Dumnezeu ca sa ne vorbeasca .Ei n-au nevoie de experienta .De aceea accept orice sfat , numai cu explicatie corespunzatoare , si pentru ziua de miine.Iar sint rationala , ma va vindeca si pe mine Domnul la vremea potrivita .
ACUM , departe de mine gindul de a indemna pe cineva la avort , niciodata ! Asi merge mai departe si asi zice . Casatorie , sau nu (binenteles nu curvie). Daca te casotoresti , barbat sau femeie ,trebuie sa accepti ideea ca s-ar putea sa ai un numar mare de copii . Nu vrei sa-i ai , nu te casatori ,traieste in abstinenta .Sau exista alta cale crestineste vorbind , cine imi spune ??? Deci sa le spunem lucrurilor clar pe nume . Daca asi fi avut claritatea asta la 20 de ani...dar parintii nu stiu cum sa scape de noi , si-ti dau drumul cind ai mai multa nevoie de sprijin . Sa-i ierte Dumnezeu .
Ma iertati ca am intervenit ,dar as vrea ca tineretul de azi sa fie bine informat ce inseamna o cale sau alta ,nu numai cu frinturi de sfaturi .
Va rog sa nu -mi sariti in cap stau prost cu inima .
Oricum , indiferent cit de tare ma ve-ti lua ,Domnul sa va binecuvinteze !
|