View Single Post
Vechi 07.03.2024, 11:54:02
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Câteodată îmi aduce aminte de spiritul lui Eminescu care dormea prin căpițe de fân și hambare bătea țara la pas, vorbea cu țăranul, cu meșteșugarul, cu ciobanul cu omul de rădăcină al românismului, culegea suspinul românului, doinitul lui, dorința lui spre infinit, legătura cu cerul.
Eu cred că Eminescu, și nu doar el, se răsucește în mormînt când vede cum escrocul ăsta „politic” de cea mai joasă speță terfelește multe dintre principiile și valorile în care el a crezut, pentru care s-a și jertfit în multe feluri.

Din nefericire, am văzut că mai sînt persoane în AUR care fac astfel de comparații nu doar inadecvate, dar inacceptabile, incalificabile din partea unui intelectual care mai e și profesor la o facultate de teologie ortodoxă, privitoare la Simion, atitudini care nu fac decât să îi cimenteze acestui terchea-berchea falsa lui imagine despre sine care i-a fost legendată și pe care și el și-a legendat-o și implicit să contribuie la „nevoia” lui de cult al „personalității” sale (și să întărească supraevaluarea valorii și rostului partidului „de tinichea”).

Spre exemplu ceva asemănător am mai citit pe blogul scriitorului CHIRA VASILE (care era membru al AURului la vremea celor scrise, și poate mai este și în prezent), care îl asemăna, oarecum, pe Simion cu Burebista, Decebal, Mihai Viteazul și alți eroi, mai ales dintre cei unificatori ai românilor, din istoria ginții românești.

Convingerea mea este că este foarte grav ce se întîmplă în AUR.

Citat:
(...) În definitiv, George Simion nu face altceva decât să reactualizeze idealul milenar de unire care a fost o constantă a acestui popor, care a animat năzuințele spiritului românesc, începând cu Burebista și Decebal.

Burebista a unit triburile geto-dace, începând cu anul 70 î.e.n. până în momentul morții din anul 44, î.e.n. Decebal a unit de asemenea la începutul secolul II, al erei creștine (101-106), cele 5 regate divizate după moartea lui Burebista.

În 27 mai 1600, Mihai Viteazul a realizat de asemenea pentru prima dată unirea politică a celor trei țări românești (...)
https://vasilechira.wordpress.com/20...al-de-catre-v/
Reply With Quote