View Single Post
Vechi 10.03.2024, 17:23:37
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
1. Nu cunosc persoane care i-au cerut lui Iisus sa cheme mortii. Poți enumera cateva?
2. Cred că invierile din morti (petrecute si in VT) sunt diferite de invocarea ajutorului celor morti. Atunci cand un crestin ortodox se roaga la un sfant decedat, nu-l inviaza mai intai. Poate sunt cazuri dar eu nu cunosc.
3. Cum crezi ca ar suna o traducere corecta a versetului din Levitic?
1. Da, bine, asa este. Aici nu am exprimat in mod complet ideea. Credeam ca se intelege si asa.
Deci:
Cita lume a alergat la Iisus pentru pentru ca acesta analizind situatia la fata locului sa decida sa cheme pe nume mortii,

Lume: ( Marta, Maria, Iair), care a alergat la El dupa un ajutor specific legat de cineva care era pe patul de moarte si in final au murit:
Nume: a.Lazar si b.fata lui Iair
Chemare din morti, din stare decedata( din nou actiune hotarata pe loc de Mantuitor):
"Lazare(nume) vino afara(chemare)"
" Mielusico(nume), trezete-te( alta chemare)"

2. Faza cu "invocarile ajutorului celor morti" fac parte din discutiile voastre care pe mine nu ma intereseaza si nu am facut referire la asa ceva. Aia lamuriti-o voi intre voi.

3. De unde vrei sa stiu eu care-i treaba cu Leviticul. Pentru asta trebuie sa cunosti limba si sa traiesti in cultura aramaica/iudaica.

Last edited by cozia; 10.03.2024 at 17:27:30.
Reply With Quote