Citat:
În prealabil postat de Argesean123
...
In contextul asta, musulmanul mai este aproapele meu ca sa respect porunca cu iubeste-ti aproapele?
|
Contextul ăsta de 2(două) pagini (pe care le-am șters) te exclude pe tine din poruncă, nu pe el.
Pe de altă parte, pilda pomenește chiar de la bun început despre un ”samarinean”, adică despre un om dintr-un neam la fel de... disprețuit precum arabii astăzi, care el însuși s-a milostivit, nu un preot și nici un levit(din care se aleg preoții), de cel rămas aproape mort din mâinle tâlharilor și care nu avea la el un CV prin care să se arate el demn de mila unui ”salvator” ca tine.
44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,(Mt5,44)
Până nu ascultăm și nu împlinim porunca de mai sus,
nu suntem creștini.
Iar pentru contextul pe tu nu vrei să-l ”negociezi” în niciun fel, versetul următor îți poruncește:
20. Deci, dacă vrăjmașul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui.(Rom12,20)