Citat:
În prealabil postat de CristianR
Bun, deci dacă fratele cel mic aș fi chiar eu iar voi vecinii, Demetrius s-ar gândește că logodnica mea are barbă (fără să-mi argumenteze cu citate din NT dacă în situația asta crima este acceptabilă), Rappy se închide în propria-i casă rugându-se ca Dumnezeu să facă ceva (bănuiesc că nu-l are la inimă pe N. Steinhardt), iar Cozzia meditează profund...
Nu pot decât să sper că am alți vecini, care la nevoie ar aplica mai practic învățătura lui Hristos. Sau doar să fie mai umani (în sensul bun al cuvântului).
|
Frăția ta nu are cum să fie în situația asta, fiindcă tu nu ești profitor, nu ai tras de pe două regimuri, nu te-ai ținut cu fundul între două luntri cum se zice, nu ai promis loialitate unei părți în timp ce virai spre alta.
Ca să faci așa trebuie să ai o anumită lipsă de omenie și caracter pe care la puține popoare le-am văzut, pt noi trebuia să fie un semnal de alarmă când Ukr ne distrugeau Delta, îi ajutau pe ruși la războiul din Transnitria, când persecutau minoritatea etnică din Bucovina și ștergeau rădăcinile istorice românești.
Când falimentau piața cu cereale sub standardele U.E. care sunt și pericol de îmbolnăvire dacă sunt contaminate sau radioactive, sau cu fertilizatori puși în exces.
Dacă nici asta nu te-a convins, vei fi cobai și carne de tun în războiul altora care te-au folosit și își bat joc de români, nu am ce să-ți fac, auto-iluzionarea cu motivații moralizatoare nu ține loc de realitate.