View Single Post
Vechi 14.05.2024, 18:19:59
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Ai uitat de avalansa de romani practic la cateva zile dupa revolutie, pe trenurile catre occident. si cum aratau reporterilor si vamesilor austrieci saci plini de caramizi de sute de lei? Si asta erau doar cei care incercau sa o roiasca rapid in vest. Imagineaza-ti citi erau in tara cu pivnite pline ochi de bani...Un univers complet necunoscut omului de rand...
E, atunci am inteles ca nu era chiar saracie pentru toti.
Ai uitat cum s-au vindut instantaneu mii de spatii comerciale, case, vile, fabrici.
Cu ce bani?... "Din saracia lui"?
Sunt multe pe care nu le stiam noi atunci. Acum insa este straniu sa spui asa ceva.
În istoricul filmului, povestea e a unei familii sărace de la țară care vinde tot ce are prin gospodărie să dea băiatul la seminar, de care nu-mi dau seama dacă dorea să meargă sau avea vocație.

Mi se pare o tâmpenie și în anii 90 și acum să dai mită, să intri la un seminar, care nu-ți garantează loc de muncă, când poți face facultatea de teologie, și după facultate cauți soție, dai examenul de capacitate preoțească, iei peste nota 9, și faci eventual și un doctorat pt a fi repartizat la o parohie de grad 1 (urbană cu enoriași).

Din start scenariul e scris prost, chiar dacă în subtextul lui filmul vrea să lovească în arghirofilie și simonia pt posturi de preot.