View Single Post
Vechi 14.05.2024, 18:32:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Și ce să vezi, pe lângă acțiuni de interdicție, de obstrucționare, de intimidare, de care am înțeles că filmul și nu doar el au parte, în acea luni seara de după duminica de Paști, cel mai probabil după ce s-a vehiculat ora de difuzare a filmului, pe o altă televiziune exact la orele respective hop și așa-zisul „părinte” Neculă, într-o înregistrare,
L-am văzut pe Dan Puric la ora la care s-ar fi difuzat filmul pe realitatea, nu pe pr Necula, cinstit vorbind filmul a rulat în cinema începând cu Noiembrie 2023, cine voia îl vedea, nu era fâsâiala asta, care nu știu ce rol are fiindcă vreo 6 luni de zile a fost relativ liniște pe subiect.

Eu eram interesat să văd Glasul care strigă în Pustie, despre Gheorghe Calciu, dar văd că gherțoiala asta cu Loredana Groza și cu scene lesbi din cluburi, e mai prizată decât alte filme mai bune ale pr Mega și ale doamnei lui Laura Mega.
Cumva și lor li se face imagine proastă dacă sunt reduși doar la filmul ăsta și nu sunt priviți în ansamblu.

Citat:
Un aspect mai puțin remarcat sau poate chiar deloc, este acela că mare parte din acțiunea legată de Biserică a filmului, pe lângă fragmentele care l-ar reprezenta pe „preafericitul” IPS Ciobotea, face referire la zone care aparțin în sens larg de Mitropolia Ardealului, inclusiv Episcopia Oradiei făcînd parte din această mitropolie, a se vedea și scenele care l-ar reprezenta pe IPS Antonie Plămădeală, fost ierarh la Ardeal, cel care și ajunsese la propriu spre sfîrșitul vieții pe acest pămînt în scaun cu rotile (nu știu ce probleme a avut).
Fals, filmul face referire la Epifanie Norocel, acțiunea e în Buzău unde a făcut seminarul Ciprian Mega, despre el și încă unul se zice că era ofițer la securitate, dar fiecare înțelege ce vrea.

Și prima lui carte Pântecele Desfrânatei dă tot în acel episcop, deși e clar că la 19 ani nu l-a dus capul să scrie de unul singur cartea, cine știe ce jocuri sunt și în sânul B.O.R. se zice că părintele Buga era în spatele lui.

Citat:
[u]Din punctul meu de vedere, una dintre scenele antologice ale filmului este aceea cu chiolhanul „episcopal”, în care se poate regăsi printre altele și mentalitatea unora care âncă mai trăiesc cu fantezia lor că L-au luat ei „ostatic” pe Hristos „la deștiul lor mic” și că va mai continua mult și „bine” această abordare incalificabilă; dar și scena ulterioară cu pretendentul și consilierul „episcopal” în care acela îi spunea într-un limbaj aproape de factură „mafiotă” cum îi era „milă” de pretendent. Eu personal știu caz în care o înaltă „față” bisericească s-a manifestat într-un mod aproape identic față de cineva, în același stil de factură „mafiotă”, încât cred că nu este exclus ca astfel de atitudini ale unora din structurile administrative din BOR sînt cultivate cumva, se socializează pe marginea lor, deci capătă o anumită răspândire și până la urmă unii se și întîlnesc cu ele în realitate, evident pentru „oamenii simpli” fiind vorba de cazul în care lor li se vorbește de milă, inclusiv cu un anumit sarcasm, în timp ce practic sînt „înjunghiați” în spate de „preamilostivi” care se cred actori în filme cu mafioți, cu „securiști”, cu torționari, cu „satrapi” și așa mai departe.
Scena cu chiolhanul face referire la preatoxica influență a PSD în teritorii uitate de tineret, unde au prea mare influență să facă și să desfacă diferiți primari analfabeți sau cu apucături primitive, n-ar fi nici PNL departe de situație cu unii primari din teritoriu.

E o critică fină și a încrengăturii PNL-PSD care ține în dobitocie și subdezvoltare zone întregi din anii 90 încoace, dar și împotriva progresismului care cere condamnări la comandă, lovește în ambele structuri de putere care se bat să țină sub tiranie România.

Filmul lovește și în Andrei Pleșu și Emil Constantinescu care au dat drept de survol NATO ca să distrugă Serbia ortodoxă și care asistau impasibili și cu cinism la asta.

Să nu uităm că noi și Bulgaria am dat dreptul să fie bombardată Serbia, iar după aderarea la UE din Ro a plecat cel mai mult tineret ca o pedeapsă, bejenia și exilul e pedeapsă asupra unei țări.

Last edited by Iorest; 14.05.2024 at 18:35:46.
Reply With Quote