Citat:
În prealabil postat de Iorest
L-am văzut pe Dan Puric la ora la care s-ar fi difuzat filmul pe realitatea, nu pe pr Necula,
|
Eu l-am văzut pe Antena 3 pe așa-zisul „părinte” Neculă, era o casetă cu o înregistrare recentă alături de Florin Piersic, dată probabil și în contextul problemelor lui Piersic, dar din punctul meu de vedere și datorită faptului că Neculă a fost și este un PULPANIST, iar în al doilea rînd datorită multiplelor aluzii din film referitoare la zone care țin de Mitropolia Ardealului din care și Neculă face parte, el fiind și consilier al lui IPS Streza, deci, cum se exprimă el, „deasupra protopopilor” (că pe el astea îl frământă, pe lângă
marea lui grijă de „a da din copite”).
Citat:
În prealabil postat de Iorest
Fals, filmul face referire la Epifanie Norocel, acțiunea e în Buzău unde a făcut seminarul Ciprian Mega, despre el și încă unul se zice că era ofițer la securitate, dar fiecare înțelege ce vrea.
(...)
Scena cu chiolhanul (...)
|
Astea sînt părerile tale greșite, nu întîmplător în scena cu chiolhanul arhieresc personajul menționează numele „Sofroniu” („de Sofroniu întrebând”), aluzie clară la ierarhul de la Oradea, în timp ce acel ierarh în scaun cu rotile face aluzie la IPS Antonie Plămădeală, așa cum a remarcat și Mihai Neamțu, dar în cazul tău erorile sau mistificările sînt ceva normal.
Citat:
Anul 2005
– Mitropolitul Ardealului, Antonie Plamadeala, a incetat din viata. Mitropolitul ortodox al Ardealului, Inalt Prea Sfintitul Antonie Plamadeala, a murit in seara zilei de luni. Ierarhul era imobilizat de mai multi ani intr-un scaun cu rotile, iar starea sanatatii sale se inrautatise in ultimul timp. In virsta de 79 de ani, (...)
|
https://dev.observatorcultural.ro/ar...o-politic-420/