View Single Post
Vechi 14.05.2024, 19:55:37
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Eu l-am văzut pe Antena 3 pe așa-zisul „părinte” Neculă, era o casetă cu o înregistrare recentă alături de Florin Piersic, dată probabil și în contextul problemelor lui Piersic, dar din punctul meu de vedere și datorită faptului că Neculă a fost și este un PULPANIST, iar în al doilea rînd datorită multiplelor aluzii din film referitoare la zone care țin de Mitropolia Ardealului din care și Neculă face parte, el fiind și consilier al lui IPS Streza, deci, cum se exprimă el, „deasupra protopopilor” (că pe el astea îl frământă, pe lângă marea lui grijă de „a da din copite”).
În a doua zi de Paști era vorba că se difuzează filmul la realitatea tv pe la orele 23, și când am dat era Dan Puric, deci ce treabă are Necula care nici n-a pomenit de film și era pe alt post.
Iar ai ceva cu el.
Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Astea sînt părerile tale greșite, nu întîmplător în scena cu chiolhanul arhieresc personajul menționează numele „Sofroniu” („de Sofroniu întrebând”), aluzie clară la ierarhul de la Oradea, în timp ce acel ierarh în scaun cu rotile face aluzie la IPS Antonie Plămădeală, așa cum a remarcat și Mihai Neamțu, dar în cazul tău erorile sau mistificările sînt ceva normal.

https://dev.observatorcultural.ro/ar...o-politic-420/
Aluzia nu era la Antonie Plămădeală fiindcă el a fost torturat prin închisorile comuniste, a scris și o carte trei ceasuri în iad pe temă, plus că era acuzat că e legionar, deci sub nicio formă Antonie Plămădeală nu l-ar fi demonizat pe părintele Alexie din film că e legionar.

Deci e limpede că aluzia e la alt ierarh, de altfel Mega a făcut seminarul la Buzău, e moldovean la origine nu e orădean, dacă a descris ceva din atmosferă de acolo a preluat.

Aluzia la Sofroniu o fi o poliță mai veche, totuși PS Sofronie nici nu i-a făcut ceva rău tangibil să propună caterisirea, dă prea mult în el și se cam obrăznicește dacă tot face un scandal național în legătură cu episcopul locului care e băiat tânăr nu e pătat de trecutul dinainte de 89, are școală, nu e vreun primitiv.