Citat:
În prealabil postat de cozia
Ce legatura are bucuria si sarbatoarea Invierii Domnului atat de dorita de popor cu varianta ta care cu alte cuvinte spune:
N-ai voie sa fii martor la Invierea Domnului pentru ca facand asa il ispitesti pe Dumnezeu.
|
Nu e varianta mea, Iisus spune asta despre Sine, nu eu; eu doar ”te trag pe tine de mânecă”.
Citat:
Poporul poate sa fie martor la invierea lui Lazar fara sa ispiteasca, dar a Domnului ba.
Inteleg incercarea de a explica teologic dar totusi ceva nu se leaga.
Oare vezi neconcordanta explicatiilor.
|
Tu nu te contrazici cu mine, ci cu Scriptura!
Nu se leagă și nu vezi concordanța datorită ”duhului” tău. Neconcordanța este între ce vrei tu și ce a dat Dumnezeu să se întâmple acolo.
Crezi că voia ta e mai... bună ca a lui Dumnezeu?
Citat:
In lucrurile concrete cum ar fi:
ERA MORT si acum ESTE VIU! nu prea lasa loc interpretarilor subiective, nu crezi? Indiferent de intelectul omului.
|
N-ar fi acum mai viu dacă atunci L-ar fi văzut nulțmimile; ba chiar ar fi strigat lumea că nu e El, din moment ce chiar dintre ucenici nu L-au recunoscut față-n față.
Nu ține atât de intelect, cât de
inimă.
11. Și ei, auzind că este viu și că a fost văzut de ea, n-au crezut.
12. După aceea, S-a arătat în alt chip, la doi dintre ei, care mergeau la o țarină.
13. Și aceia, mergând, au vestit celorlalți, dar nici pe ei nu i-au crezut.(Mc16,11-13)
Poate că dacă atunci L-ar fi văzut mulțimile(conform scenariului tău) osânda ar fi mai mare acum. Ce înseamnă osândă mai mare?????
În ambele cazuri, nici dacă-L vedeau mulțimile atunci, nici dacă acum osânda ar fi mai mare, nu e nicio diferență.