View Single Post
Vechi 27.05.2024, 11:34:29
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Dar să revenim la Ciprian Mega.
Am ascultat niște cuvîntări pe YT ale unui preot din Oradea, Pușcaș, la emisiuni ale ierom. Eftimie Mitra, și părerea mea, fără ca să exprim aprecieri specifice, e că sînt ceva probleme de factură teologică atât în cazul filmului, dar și în cazul preotului Mega.

Nu pot să spun ceva acum, că ar trebui să revăd prezențele mediatice ale preotului respectiv, emisiuni despre film și despre el, să citesc și niște articole, n-am prea citit articole scrise pe marginea filmului.

Cred că am perceput și eu anumite „scăpări” ale preotului Mega în unele emisiuni, însă nu le-am acordat atenție atunci, iar din film m-a interesat mai mult reflectarea unor aspecte ce țin de Biserică și de unii „slujitori” ai ei, zic „slujitori” că unii dintre ei se consideră și se comportă de parcă ar fi niște „semizei”, niște stăpîni de sclavi, de robi, inclusiv cu valențe ce țin de „tranzacționarea” unora dintre acești „sclavi”, că pentru unii „supușii” lor sau unii dintre ei sînt realmente văzuți ca niște „subiecți tranzacționabili sau de tranzacționat”, practic ca niște „mărfuri”, ale unor „proprietari” sau mai degrabă „gestionari” / „traficanți” / „geambași” de „mărfuri”.
Reply With Quote