View Single Post
Vechi 27.05.2024, 21:09:36
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

VIDEO Mihail Neamțu, candidat AUR la europarlamentare: Dacă voi ajunge în Parlamentul European, primul lucru pe care-l voi face va fi să rostesc Crezul de la Niceea. Europa s-a născut cu mult timp înainte să se nască birocrații de la Bruxelles

https://r3media.ro/video-mihail-neam...mult-timp-ina/

Mihail Neamțu, candidat pe lista AUR la europarlamentare, a declarat într-un interviu acordat publicației Cluj Live că dacă va ajunge în Parlamentul European, primul lucru pe care-l va face acolo va fi rostească Crezul de la Niceea.

Candidatul la europarlamentare este de părere că Europa s-a născut la Niceea, unde s-a adoptat Crezul ortodox, rămas în vigoare până astăzi, dar uitat la Bruxelles.

„În plenul Parlamentului European voi recita crezul de la Niceea. De ce? Pentru că se fac 1700 de ani de la acest moment inaugural pentru Biserica Creștină și pentru că mentorul meu de la distanță, răposatul Constantin Noica, a spus că Europa s-a născut la Niceea. Eu cred că părinții fondatori ai Europei, ai Uniunii Europene, s-ar fi regăsit în acest mesaj creștin. Ar fi înțeles că în matricea aceasta, care e dominată de filosofia greacă, înțelepciunea iudeo creștină și cunoașterea tehnologiei și a politicii, îmi vine să spun de tip roman, în această matrice marcată de cele trei capitale simbolice, Ierusalim, Atena și Roma, s-a născut Europa.

Neamțu a deplâns faptul că intelectualii români descurajează tinerii prin faptul că denigrează istoria și a promis că dacă va ajunge ministrul culturii, va realiza filme despre viața lui Brâncoveanu, a lui Ștefan cel Marea sau a Sfintei Parascheva.

„Dacă o să fiu ministrul culturii, vă dau în scris că voi face un concurs, prin care ca cei mai talentați cineaști din România să producă un film despre viața lui BRÂNCOVEANU, viața lui Ștefan (cel Mare), viața cuvioasei – de ce nu? – Teodora de la sihla sau viața cuvioasei Paraschiva. Sau de ce nu, chiar viața unor intelectuali, pentru că am avut mișcarea de la rugul aprins.

Este o responsabilitate morală ca intelectual să dai încredere națiunii tale în seva pe care acest neam încă totuși nu și-a secat-o. De ce nu avem un film despre Avrămuț Iancu, te întreb? De ce nu avem un film?”, s-a întrebat Neamțu.

Last edited by Iorest; 27.05.2024 at 21:26:26.
Reply With Quote