View Single Post
Vechi 28.05.2024, 17:44:41
forever... forever... is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forever... Vezi mesajul
Eu am citit mai multe cărČ›i ale lui Virigil Gheorghiu, dintre care recomand: „celebra” „Cum am vrut să devin sfânt”, „Ioan Gură de Aur - Atlet al lui Hristos”, Memoriile, „Hristos în Liban”, poate Č™i cea despre profetul Mohamed.
Am mai citit Č™i alte romane, cu tema exilului sau a nedreptăČ›ii sociale, terorii istoriei sau a suferinČ›ei umane... Întrucât a scris foarte multe romane care au Č™i fost editate în Romania în ultimii ani, la un moment dat m-am oprit din cumpărat/ citit.

Revenind la recomandări, Č™i nu numai: are un stil foarte plăcut, sensibil, sincer, documentat din punct de vedere teologic Č™i istoric. Pe mine m-a impresioant. Nu sunt capabilă să descriu mai pe larg cărČ›ile, dar .... primele trei enumerate mai sus merită cu siguranČ›ă. Apropos, îmi amintesc acum o scenă din „Ioan Gură de Aur - Atlet al lui Hristos”:
Poporul era terorizat de mulČ›imea taxelor impuse de împărat, oamenii fiind ameninČ›aČ›i cu moartea dacă nu plătesc. Sf Ioan cheamă din munČ›i/ din pustie sfinČ›ii pustnici care impun numai prin prezenČ›a lor (sfântă, de asceză) Č™i care le zic oČ™tenilor împăratului că ei, oamenii, nu au voie să ucidă ceea ce Dumnezeu a creat.

Am început să citesc Č›i „Ora 25”, dar m-am oprit la un moment dat, din cauza greutăČ›ilor (absurde) prin care trecea personajul principal - arestări etc.
Scuze pentru semnele de mai sus! Am scris cu diacritice iar la o editare ulterioară s-a stricat apariția lor :-( Am modificat încă o dată, dar degeaba.
Reply With Quote