Citat:
În prealabil postat de alexHurley98
Am o intrebare foarte serioasa, va rog sa va abtineti cei care faceti misto.
Cum anume se dobandeste harisma profetiei? Ce fel de viata trebuie sa duc ca sa o dobandesc?
|
Cred că dacă vei hotărî să duci tot restul vieții o viață imaculată, vei deveni vrednic s-o primești, insă asta nu înseamnă nici pe departe că o vei primi deoarece dorința ta pare mai mult o... dorință și nu o dedicare, o consacrare.
Ar fi de folos să ai în trupul tău gene moștenite de la părinții tăi cu dedicație spre o slujire curată către Dumnezeu, prin asta demonstrându-se că ești din neam vrednic și nu credincios de ocazie.
5. "Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, și înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit prooroc pentru popoare".(Ieremia1,5)
Citat:
Visez sa fiu profet al Domnului, ca Natan , ca Samuel..
Incerc sa citesc zilnic din Biblie, din Invatatura de credinta ortodoxa, din vietile sfintilor, sa tin poruncile, sa ma spovedesc si impartasesc si sa ma rog des.
|
N-ajunge să te rogi des, ”încerc să citesc zilnic” n-ajunge, ci incontinuu.
Citirea din Biblie sau din viețile sfinților se consideră a fi tot rugăciune fiindcă astfel se clădește sufletul curat.
Mulți sfinți n-au primit harul proorociei cu toată viața lor exemplară.
Citat:
Daca continui acest stil de viata + ii cer lui Dumnezeu acest har, exista sanse sa il primesc?
|
Dacă continui acest stil de viață
ca să primești acest har eu mă încumet să spun că n-o să-l primești fiindcă seamănă mai mult cu un pariu.
Tu nu poți să faci ”contract” cu Dumnezeu, chiar dacă ai avea gânduri curate; nu ajunge să ai intenții curate.
Oare nu cumva faci o confuzie între Împărăția lui Dumnezeu și o ”facultate” care ți-ar da diploma de prooroc?