View Single Post
Vechi 25.06.2024, 18:26:49
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Dialoguri interconfesionale…..

Am multe,de cele mai multe ori aceasta este o soluție bună pentru schimb de idei, și continuând tradiția filosofiei grecești,care încă domină sectorul ideatic la noi….

Marea lor majoritate fiind sub formă de

Dialog

In această postare voi incerca sa reproduc câteva interacțiuni relevante care mi-au fost de mare ajutor sa înțeleg multe aspecte.

Spre deosebire de exprimarea scrisă,pe care o folosim noi aici, discuțiile față către față surprind extrem de multe aspecte ale subiectului tratat,de la tonul vocii,la intensitate sunetului,la vibrația cuvintelor,și nu în ultimul rând la tăria sufletului și a credinței,sau iluziei de multe ori în care ne aflăm….

Cele mai “savuroase” discuții le am in general cu persoanele din sfera “pocăiților”,in general penticostali și Martorii lui Iehova ,care sunt mai numeroși in zona mea,iar celelalte sunt de regulă cu alte persoane “pușcate”(mai rare),ca și mine care n-au “nicio lege”.

O persoană cunoscută,cu care am avut deseori dialoguri mi-a pus în sfârșit marea întrebare,așa in toiul unei dezbateri….

“Vrei tu sa cunoști adevărul”?

Persoana este de o vârstă respectabilă,cu accente și teme care trădau un anumit ritual deja uzat in sfera cultului respectiv,care fusese de multe ori punctul de cotitură în viața multor persoane ce găsiseră “adevărul” in urma acelor puncte bine atinse atâta în gândirea cât și în sufletul, proaspăt cuprins de marea taină ce ce va fi revelată….

Sincer cumva mă simțeam privilegiat de oferta făcută,poate un neofit dezorientat și cu dileme existențiale,care are și niște vicii puternice,ar fi căzut în acest adevăr oferit multora din cei care au “renăscut” sub o formă sau alta în aceste mișcări creștine.

Însă eu…. Așa reactiv am observat că mă trezesc spunându-i …

“Am găsit deja Adevărul,dar l-am părăsit de bunăvoie, L-am pierdut …”

Sincer văzând cum unii oameni oferă așa adevărul,de parcă l-ar deține,mă duce cu gândul la toate “tâmpeniile “ pe care le-am delirat și le delirez și acum câteodată…

Am ajuns la concluzia că toate ereziile și cultele desprinse din Biserica instituită de Iisus și apostolii sunt doar fanteziile unora care delirau și ei la randul lor….

Eu recunosc și aici,așa cum le spun și partenerilor de dialog….Da sunt infara Bisericii,nu mă consider creștin,da defilez in erezii la orice oră….

Însă…. Incerc sa rămân lucid, să-mi găsesc luciditatea,sa caut Adevărul,din moment ce L-am pierdut,sa accept Voința divină,și să nu mă plafonez în eroare…

Din punctul meu de vedere,in zona de creștinism, toți cei care s-au desprins de Biserică sunt la fel de “eronați” ca și mine…. Umblă în iluzie,in minciună, urmează demoni deghizați în îngeri de lumină ….

Asta nu înseamnă că nu-i simpatizez in continuare, sau că Duhul Sfânt nu-i vizitează….

Doar Dumnezeu știe unde și cum trimite Duhul….

Însă Biserica este Una….

Și acolo și numai acolo se află Adevărul….

Aviz celor cred că l-au găsit altundeva….

Mă refer la cei care caută Adevărul Creștin….