View Single Post
Vechi 30.06.2024, 05:00:15
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dialoguri interconfesionale…..

Am multe,de cele mai multe ori aceasta este o soluție bună pentru schimb de idei, și continuând tradiția filosofiei grecești,care încă domină sectorul ideatic la noi….
Mai mult ca sigur (mai ales că îi pui pe greci în spetele tău) că în aceste dialoguri interconfesionale tu vrei să te identifici cu BO.

Citat:
Cele mai “savuroase” discuții le am in general cu persoanele din sfera “pocăiților”,in general penticostali și Martorii lui Iehova ,care sunt mai numeroși in zona mea,iar celelalte sunt de regulă cu alte persoane “pușcate”(mai rare),ca și mine care n-au “nicio lege”.
Față de acestea din urmă simți simpatie sau sau te socotești diferit?
Prin a fi diferit aș vrea să se înțeleagă că mai păstrezi în tine învățătura fostului duhovnic și a preotului de mir deja pensionat. Cred că de-aia spui că esti fără de lege fiindcă ei reprezentau legea(duhul) în care erai fericit.

Citat:
Eu recunosc și aici,așa cum le spun și partenerilor de dialog….Da sunt infara Bisericii,nu mă consider creștin,da defilez in erezii la orice oră….

Însă…. Incerc sa rămân lucid, să-mi găsesc luciditatea,sa caut Adevărul,din moment ce L-am pierdut,sa accept Voința divină,și să nu mă plafonez în eroare…
Chiar dacă te consideri în afara Bisericii, necreștin nu mai poți fi(doar păcătos) deoarece nu te mai poți dez-boteza.

Prima dovadă de luciditate ar fi să te spovedești, altfel luciditatea e doar... ”legală”, că-ți plătești taxele, care nu se mai plafonează, ci tot cresc. Aici am vrut să glumesc puțin, fiindcă eu îți doresc să te plafonezi în eroare, ca eroarea să nu crească dincolo de plafon. Ca să scadă ”eroarea” ar fi bine să cauți cât de repede un duhovnic în a cărui ”lege” să te priponești. Cred că îți lipsește o autoritate, nu care să te controleze, ci să te stimuleze personal.
Citat:
Din punctul meu de vedere,in zona de creștinism, toți cei care s-au desprins de Biserică sunt la fel de “eronați” ca și mine…. Umblă în iluzie,in minciună, urmează demoni deghizați în îngeri de lumină ….

Asta nu înseamnă că nu-i simpatizez in continuare, sau că Duhul Sfânt nu-i vizitează….

Doar Dumnezeu știe unde și cum trimite Duhul….

Însă Biserica este Una….

Și acolo și numai acolo se află Adevărul….

Aviz celor cred că l-au găsit altundeva….

Mă refer la cei care caută Adevărul Creștin….
Mereu Duhul Sfânt este/se duce peste tot.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote