View Single Post
Vechi 09.07.2024, 18:45:54
LoverOfJesus95 LoverOfJesus95 is offline
Member

Data înregistrării: 08.01.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Eu mai citesc Biblia, da. Numai că eu știu că omul e supus greșelii și rațiunea umană are de multe ori are lipsuri. Așa ca orice deduc din Biblie nu am cum să știu dacă e corect sau nu, fără vreun reper care să existe exterior naturii mele căzute și imperfecte. Întrebarea este care va fi acel reper? Alți oameni sunt supuși greșelii la fel ca mine, deci nu pot să am încredere în ce zice unul sau altul.

E nevoie de minuni în afara rațiunii pentru o convingere totală, nu îmi ajung argumente și discuții. E nevoie de ceva dovedit cu certitudine ca să cred cu adevărat, ceva mai sigur ca orice alt lucru. E nevoie de o conștientizare adâncă, profundă, o legătură puternică și de neclintit. Ceva ce se confirmă în fiecare clipă și devine o parte integrală din mine. Nu un „truc”, nu o vrăjitorie, nu o prezicere, nu o citire a gândurilor, e nevoie de ceva cât se poate de real, mai real decât realitata înconjurătoare.

Eu am găsit asta numai în Biserica Ortodoxă, și nimic altceva din lumea asta nu se compară.
De nu mi arati si mie din Biblie cele enumerate mai sus daca tot crezi in ele?

Înainte de scrierea Noului Testament, Vechiul Testament era singura Scriptură inspirată. Cu toate acestea, au existat literalmente sute de „tradiții” evreiești înregistrate în Talmud (o colecție de comentarii compilate de rabini evrei). Iisus și apostolii aveau atât Vechiul Testament, cât și tradiția iudaică. Nicăieri în Scriptură, Isus sau vreunul dintre apostoli nu face apel la tradițiile iudaice.
Reply With Quote