Citat:
În prealabil postat de MineaPeter
...
Iar cu Părintele Arsenie Boca, am citit și eu despre controversele cu duhul învățăturii și-al picturii. Și eu am îndoieli despre sfinția sa, are parte de o evlavie populară... aparte, s-a văzut și în deceniul trecut agitația mediatică făcută împrejurul său și-al Mânăstirii Prislop. Dacă ne va fi dat să se facă până la capăt canonizarea, măcar să ne rânduiască Domnul niște semne după care să știm dacă această canonizare este o fărădelege sau nu, pe principiul "După roadele lor îi veți cunoaște". Ne amintim că s-a dorit și un brand cu numele de Arsenie Boca. Om trăi și-om vedea ce este adevăr sau minciună!
Să ne lumineze Domnul!
|
27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.
(In20,27)
Am pus acest verset deoarece abia aștepți ca pr. Arsenie Papacioc să fie ”trașat” în moaște, spre deosebire de pr.Arsenie Boca; despre primul n-ai auzit nicio controversă sau evlavie populară, dar despre al doilea ai auzit și, logic, ai îndoieli pentru că ai ”plecat urechea” la controverse(și le-ai crezut), nu la evlavie. Tu ceri semn ca să crezi pentru că nu crezi.
Nicio noutate, la fel a pățit și Iisus; cei pe care i-a vindecat strigau după o săptămână: ”Răstignește-L!”