Lupta cu deznadejdea
Buna, in primul rand parerea mea este, dupa cum a mai spus cineva aici, sa vorbesti cu parintele tau duhovnic la spovedanie despre intreaga situatie (daca nu te spovedesti, iti recomand sa o faci, nu exista mantuire fara spovedanie, si este bine sa te spovedesti cat mai des si la acelasi duhovnic).
In al doilea rand, Dumnezeu este iubire, o iubire infinita. Ne iubeste pe toti la fel si cred ca Duhul Sfant iti insufla sa te rogi pentru persoana respectiva ("mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului" -Iacob 5,16 ).
Cat despre deznadejde, aceasta vine de la vrajmasul, lupta-te cu ea pentru ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca, si doar pentru ca acea persoana s-a indepartat de la adevar nu inseamna ca Dumnezeu nu o mai iubeste, ci vrea sa o intoarca inapoi, dupa parerea mea.
Este greu prin ce treci si cred ca e normal sa suferi daca tii la acea persoana, insa, intr-adevar, in primul rand trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu, iar apoi pe aproape ca pe tine insati/insuti. Trebuie sa ai o relatie cu Iisus Hristos, sa lucrezi la propria credinta, si poate chiar prin exemplul personal ai putea convinge persoana respectiva sa se intoarca la ortodoxie, credinta dreapta.
Imi pare rau pentru suferinta ta! Dumnezeu sa te binecuvinteze pe tine si pe persoana respectiva sa o aduca inapoi la ortodoxie! Ai nadejde! Amin.
|