Irina77,esti mama?Nu stiu concret ce-ai vrut sa spui cu perioada de graviditate si cea de alaptare,ai vrut sa spui ca ele constituie o metoda de contraceptie cumva?In primul rand perioada de alaptare se rezuma de regula la un an-un an si doua luni,si in al 2lea rand este eronata teoria conform careia ea ar reprezenta o modalitate sigura de contraceptie,se stie ca se poate ramane insarcinata si in timpul alaptarii.Ca sa nu mai spun ca exista si cazuri in care alaptarea naturala nu se mai realizeaza din anumite motive care nu depind de mama(exclus cazurile cand mamele refuza sa alapteze)si anume;sanii nu produc lapte,ori nu produc lapte suficient,sau pur si simplu copilul refuza categoric alaptarea si astfel apare involuntar intarcarea.Iar in timpul sarcinii,exista doar anumiti factori optimi care pot favoriza continuarea vietii sexuale pana in luna a 7a,dar se asuma un oarecare risc pentru sarcina in cazul in care aceasta este purtata cu dificultate.Ce frumos vorbesti!Daca un cuplu drept credincios considera sa se opreasca la un anumit numar de copii,atunci sa hotarasca sa traiasca in curatie din acel moment!Tare frumos graiesti!,si iarasi te intreb,de aceasta data,esti maritata? Daca un cuplu se casatoreste la 18 ani,si pana la 25 de ani au deja 3 copii si hotarasc sa se opreasca la acestia trei,inseamna ca trebuie sa continuie convietuirea in curatie de la 25 de ani??? Caci pana la urma aceasta ar constitui cea mai adecvata metoda de contraceptie dpdv religios.Hai sa fim seriosi,nici macar un barbat credincios n-ar accepta asa ceva,cel putin daca ar avea aceasta mentalitate religioasa nu s-ar mai insura si ar fi in manastire.Citesc numai povesti nemuritoare pe-aici,cu toate ca sunt adepta echilibrului si-a curatiei,ma uimeste ce citesc, pentru ca traiesc in aceasta lume,si cand ies afara ma pocneste-n fata o realitate total diferita pe care nu pot s-o ignor.Tind sa cred ca unora le place doar sa vorbeasca,in nestiinta de cauza,mi-ar placea sa stiu si ce fapte au in acest sens,sau daca au habar din experienta despre ce vorbesc.
|