View Single Post
Vechi 02.08.2024, 11:34:37
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Eu nu am afirmat foarte concludent din ce mistica sau kabala vorbește personajul respectiv, dar nu pot să nu observ contradicția între ceea ce dai de înțeles în secțiuni paralele ale forumului. Păi cum ce treabă au BOR și respectiv creștinii, în condițiile în care ne ,,predici" despre ortodoxie și naționalism, ba chiar am observat că invoci ,,frății de cruce", iar pe de altă parte ți se pare normală propaganda de factură clară ANTIHRISTĂ SIONISTA, că pare destul de clar încotro vrea să ne ,,călăuzească" personajul respectiv. Sau poate vrei să ne dovedești încă o dată duplicitatea, într-o exprimare elegantă, ,,ortodoxă", care ne-a târât și în trecut între o ,,ortodoxie" declamatoare (emfatica nazalo-gutural...) si complice social, și o viață socială construită după criterii ateiste, materialiste, bolșevice, marxist leniniste, anticrestine în esența lor!
Ți-am zis, nu înțeleg ce vrei. Ai zis că aceste lucruri „ar fi trebuit să fie deja în atenția cel puțin a Patriarhiei BOR”. În ce sens? BOR are control asupra mediei? BOR e responsabil și pentru cine știe ce emisiuni de astrologie și vrăjitorie? Ai impresia că suntem în imperiul bizantin unde Biserica supraveghează toată activitatea culturală?

Eu știu că fiecare are dreptul să-și exprime religia, convingerile, părerile, nu toată lumea e obligată să fie ortodoxă, să vadă lucrurile într-un fel ortodox. Omul își exprimă părerile cum le înțelege (de fapt, cum e plătit să o facă în această misiune a sa), ce poate face BOR în această privință?

Dacă se apucă să atace fățiș cultul ortodox atunci da, BOR are „drept la replică”, dar nu văd cum ar putea să intervină fără nicio provocare directă—i se vor reproșa tente totalitare.