Citat:
În prealabil postat de Iorest
Cărțile documentar despre viața lui Arsenie Boca au fost deja publicate în 3 volume de Romeo Petrașciuc un colaborator cu Mitropolia Sibiului, cred că au mai bine de 10 ani de când au văzut lumina tiparului.
|
Coordonatorul volumelor este Florian Bichir, care a și lucrat la CNSAS.
Iar inițiativa nu cred că are vreo legătură cu tovarășul STREZA (Liviu), de altfel nu cred că volumele au apărut cu vreun înscris la început al vreunei „binecuvîntări” din partea personajului.
Citat:
În prealabil postat de Iorest
Deci de vreo 10 ani Streza și amicii vor să facă lumină în cazul Arsenie
|
Abordarea asta înțeleg că este din același tipar strezan contestat de mine mai sus, anume „ce-i al vostru e (și) al meu”. Streza nu are nicio implicare, tu nu faci decât să continui în aceeași logică a atribuirii unor false merite sau a meritelor altora.
În ceea ce îl privește pe Streza, lucrurile par destul de clare, în ciuda perdelelor de fum pe care și le tot aruncă el în jur. La Sinodul din februarie acest an, când fiecare mitropolie a înaintat potențiale cazuri pentru canonizare, „Hermanștatul” nu a (mai) înaintat dosarul Arsenie Boca, deși putea să o facă, indiferent dacă se aproba sau se respingea. Punct!
(În schimb, dosarul a fost propus recent de București, orice comentarii fiind „de prisos”... Deci dacă lista rămânea cea din februarie, când și-a spus cuvântul „Hermanștatul”, Arsenie Boca rămânea necanonizat! Asta apropo și de propaganda de-a dreptul zăbăloasă a unora de la „Active News” cu privire la Streza ca „apărător al lui Arsenie Boca”... S-a văzut de altfel cum l-a „apărat” Streza pe Arsenie și în cazul acelei producții imunde, dar făcută pe o căruță de bani, a yiddenului Solomon „Aleicu”...)